.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Παγώνει» κονδύλια προς την Ελλάδα για τα δημόσια έργα

«Παγώνει» την καταβολή χρημάτων προς την Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, τουλάχιστον έως τις 21 Ιουλίου, εξαιτίας της διαδικασίας διερεύνησης του «καρτέλ» των κατασκευαστικών εταιρειών από την Επιτροπή Ανταγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της Κομισιόν που υπογράφει ο γενικός διευθυντής Περιφερειακής Ανάπτυξης, Βάλτερ Ντεφαα, και παρουσιάζει η ιστοσελίδα New Europe, η διαδικασία παγώματος έχει αρχίσει από τις 17 Ιουνίου, ωστόσο αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως μετά το τέλος του ταξιδιού του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στην Αθήνα.

Ο λόγος του «παγώματος» των ευρωπαϊκών πόρων, τον οποίο επικαλείται ο κ. Ντεφαα στο εσωτερικό έγγραφο, είναι πως ορισμένα από τα projects που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπορεί να έχουν συγχρηματοδοτηθεί και από τα ευρωπαϊκά ταμεία, συνεπώς, μέχρι να υπάρξει οριστική απόφαση, προς το τέλος Ιουλίου, «παγώνουν» όλες οι καταβολές.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο για πόσα χρήματα πρόκειται και για τι εύρος έργων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Ντεφαα, μελλοντικές καταβολές δεν θα γίνουν, «αν δεν υπάρχει διαφάνεια διασφάλιση για τη νομιμότητα και την κανονικότητα των πιστοποιημένων εξόδων».

Πηγη: newpost.gr [Αρχικό άρθρο: https://www.neweurope.eu/article/exclusive-european-commission-to-freeze-all-payments-to-greece/]

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου