.

Σπάρτακος: Κινητοποποιήσεις για αναστολή παγώματος προσλήψεων ΔΕΗ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
Η διατήρηση της ΔΕΗ στην πιο υγιή της κατάσταση και οι προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής του Ενεργειακού Λεκανοπεδίου είναι – εκ των πραγμάτων - δύο άρρηκτα συνδεδεμένα κεφάλαια και το Συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, προκειμένου να αποτρέψει κάθε τι αρνητικό που θα μπορούσε να μπει εμπόδιο στις δύο παραπάνω παραμέτρους, ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ήταν και θα είναι στο προσκήνιο προκειμένου να αγωνιστεί και την βελτίωση των συνθηκών.
Στην παρούσα φάση, σε μία κρίσιμη στιγμή για την Επιχείρηση και για συναδέλφους μας, σε μία εποχή που η διεθνής οικονομική κρίση έχει πλέον μεταφερθεί στον τόπο μας και έχει χτυπήσει την πόρτα μας, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μπροστά στις εξαγγελίες για πάγωμα των προσλήψεων στην μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, αναλαμβάνει πρωτοβουλία και δράση –δυστυχώς για μία ακόμα φορά για τα αυτονόητα- μαζί με τους επιτυχόντες των διαγωνισμών, που ζουν μετά από 3 ολόκληρα χρόνια ακόμα μεγαλύτερη την απογοήτευση, τον προβληματισμό και την ανασφάλεια για το μέλλον τους.
Σύσσωμος ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η τοπική κοινωνία και κάθε ένας ευαισθητοποιημένος πολίτης, που ενδιαφέρεται για το μέλλον της περιοχής μας, βγαίνει για μία ακόμα φορά. Ανταποκρινόμαστε άμεσα στην υποχρέωση που έχουμε να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ.
Ξεκινούμε την Τρίτη 16/2 και ώρα 6.30 π.μ. με κατάληψη στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για να δώσουμε ένα αρχικό, δυνατό μήνυμα, ότι η οπισθοχώρηση δεν αποτελεί –σε καμία περίπτωση- πιθανό σενάριο στον αγώνα που ξεκινάμε. Δεν θα επιτρέψουμε το μαράζωμα της ΔΕΗ, δεν θα επιτρέψουμε την εξέλιξη της περιοχής σε κρανίου τόπο, δεν θα συναινέσουμε στο να μπει ταφόπλακα στην Ενεργειακή Καρδιά της χώρας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ.
ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/2 ΚΑΙ ΩΡΑ 6.30 π.μ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑ. ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

2 σχόλια

  • ΕΚΤΩΡ-2008  
    12/2/10, 5:24 μ.μ.

    Οχι στο πάγωμα των προσλήψεων των 2035 ομήρων της ΔΕΗ

    Την Τρίτη 16/02/2010 και ώρα 10 πμ θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη.
    Από το 2007 μας εμπαίζουν. Φτάνει πια τόση κοροιδία. Φτάνει τόσος εμπαιγμός. 3 Χρόνια ζούμε όμηροι σε αναπηρικό καροτσάκι και όταν έρχεται η ώρα να το πετάξουμε και να σηκωθούμε μας κλέβουν και τις πατερίτσες. 3 Χρόνια θαμμένα στη λήθη της ανθρώπινης βλακείας. Όλοι ξέρανε αλλά κανένας δεν μίλαγε.

    Τελευταία ευκαιρία λοιπόν την Τρίτη στις 10 η ώρα στην Χαλκοκονδύλη και οι υπόλοιποι από Μακεδονία με τον Σπάρτακο.

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

  • Ανώνυμος  
    14/2/10, 3:57 μ.μ.

    Στις 10 Φεβρουαρίου 2010 εμφανίστηκε στους Financial Times ένα ενδιαφέρον άρθρο του Martin Wolf σχετικά με την κρίση στην ευροζώνη γενικά (αλλά και στην Ελλάδα ειδικά). Με λίγα λόγια το άρθρο επισημαίνει κάτι κοινότοπο: Η έξοδος από την κρίση δεν επιτυγχάνεται μόνο με μέτρα λιτότητας αλλά κυρίως με ανάπτυξη και αύξηση της παραγωγής. Βασικός πυλώνας/μοχλός της λεγόμενης “πράσινης ανάπτυξης” που επαγγέλεται η παρούσα κυβέρνηση είναι αναμφίβολα και αναπόφευκτα η ΔΕΗ. Συνεπώς το πάγωμα των προσλήψεων στην μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας είναι σαφές πως είναι άκρως αντιπαραγωγικό και δεν βοηθά στην ανάπτυξη ενώ είναι αμφίβολο εάν συνεισφέρει στον περιορισμό των δημοσίων εξόδων (μιας και οι μισθοί των εργαζομένων μάλλον προέρχονται κυρίως από την ίδια την ΔΕΗ που είναι μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο επιχείρηση). Ιωάννης ITER

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου