.

ΓΕΝΟΠ: Πρόταση για νέες προσλήψεις από τις υπηρωρίες των εργαζομένων της ΔΕΗ

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,
ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΒΑΡΔΙΑ Ή ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΒΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ,ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ Ή ΘΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ;
ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΘΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΔΕΗ;
ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΘΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ;

Κύριοι της Κυβέρνησης,

Με το ηθικό ανάστημα των εργαζομένων που χρόνια τώρα καταγγέλλουμε -όχι μόνο με λόγια αλλά με πράξεις- το απαράδεκτο και αντικοινωνικό φαινόμενο, να γίνονται πάνω από ένα εκατομμύριο ώρες υπερωρίας ετησίως στη ΔΕΗ, λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, την ώρα που υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργοι συνάνθρωποί μας.

Με το ηθικό ανάστημα των εργαζομένων που υποδεικνύουν (όχι γιατί μας περισσεύουν) αλλά γιατί δεν έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.

Με την αδιαπραγμάτευτη θέση ΟΤΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΥΠΕΡΩΡΙΑ,

ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ τον τεράστιο κίνδυνο μιας ακόμα λαθεμένης απόφασής σας που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση και την αδυναμία λειτουργίας της ΔΕΗ.

Κύριοι της κυβέρνησης,

Με απόλυτο σεβασμό προς τους άνεργους συνανθρώπους μας, σας λέμε ότι η σωστή απόφαση δεν είναι να μειώσετε το πλαφόν. Η σωστή απόφαση είναι να απεμπλέξετε τις βιομηχανικές επιχειρήσεις από τη λαθεμένη απόφασή σας «10 συνταξιοδοτήσεις -1 πρόσληψη», μια και στη ΔΕΗ λείπουν τουλάχιστον 7.000 εργαζόμενοι (κυρίως εργατοτεχνίτες, αλλά πλέον και διοικητικοί) και άμεσα να προχωρήσετε σε προσλήψεις, ΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.

Όσο δε για τις μειώσεις των μισθών, σας υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις.

Όσο δε για τις συγκρίσεις που επιδιώκετε στην απαράδεκτη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού με τους άνεργους συνανθρώπους μας ή με όσους αμείβονται χαμηλότερα από τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, εμείς, σεβόμενοι τους άνεργους και χαμηλότερα αμειβόμενους εργαζόμενους -και αυτό το αποδεικνύουν οι αγώνες μας- σας λέμε ότι έχουμε μια άλλη προσέγγιση για το ποια πρέπει να είναι η αμοιβή των ανθρώπων του κόσμου της εργασίας.

Η δική μας θεώρηση λέει ότι η αμοιβή πρέπει να είναι τέτοια, ώστε ο εργαζόμενος να μπορεί να ζει αξιοπρεπώς.

Κύριοι της Κυβέρνησης,

Το κακό δεν είναι να κάνεις λάθη. Το κακό είναι να μην τα διορθώνεις και με τις αποφάσεις σου να προσθέτεις κι άλλα.

Τις λαθεμένες αποφάσεις σας (όχι μόνο όσες αφορούν εμάς αλλά κάθε απόφασή σας που αφορά το σύνολο του κόσμου της εργασίας) θα τις αντιπαλέψουμε.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου