.

Ρομπότ που αυτοματοποιεί τις εργασίες σε μεγάλες Φ/Β εγκαταστάσεις (video)

Η εταιρεία PV-Kraftwerker παρουσίασε το νέο της δημιούργημα στην Έκθεση Intersolar North America που πραγματοποιήθηκε στο San Francisco. Πρόκειται για ένα ρομπότ με το όνομα "Momo" που είναι προορισμένο να "λύσει τα χέρια" πολλών εργατών και μηχανημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού πάρκου.

O Momo αναλαμβάνει όλο το φάσμα της κατασκευής, δηλαδή της συναρμολόγησης του εξοπλισμού.

"Η απόδοση μίας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης θα βελτιωθεί κατά 80%, καθώς η συντήρηση και ο καθαρισμός της θα πραγματοποιούνται εύκολα και γρήγορα", αναφέρει ο Eberhard Schulz, διευθύνων σύμβουλος της PV-Kraftwerker Ltd.

Ο Momo διαθέτει μια 3D κάμερα που παίζουν τον ρόλο των ματιών. Αν και οι κατασκευαστές ισχυρίζονται πως λειτουργεί με απόλυτη ακρίβεια στις κινήσεις του, υπάρχει η δυνατότητα διορθωτικών κινήσεων από κάποιον χειριστή.

Ο χρόνος ζωής και αξιοπιστίας του ρομπότ αγγίζει τις 100.000 επαναλήψεις. Στα τέλη του καλοκαιριού θα κατασκευαστεί πιθανότατα το πρώτο εμπορικό ρομπότ, κάτι που μάλλον θα χρειαστεί να γίνει πολλές φορές μετά το τεράστιο ενδιαφέρον ευρωπαϊκής και αμερικάνικης αγοράς.

Βέβαια, από την άλλη πλευρά η χρήση τέτοιων ρομπότ θα στοιχίσουν αμέτρητες θέσεις εργασίας, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα...

Δείτε το ρομπότ... επί τω έργω:


πηγή: ERGON blog

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου