.

ΕΝΩΣΗ: Παρόντες στη μάχη για ισχυροποίηση του Εθνικού μας λιγνίτη

Χθες, παρουσιάστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, εμπεριστατωμένη μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου, σχετικά με τις συνέπειες της λιγνιτικής δραστηριότητας στην περιοχή.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι, ο λιγνίτης ήταν, είναι και θα είναι ο μοχλός ανάπτυξης που έβγαλε την περιοχή από την αφάνεια, διατηρεί τους κατοίκους της σε ένα ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο και στο μέλλον θα την οδηγήσει έξω από το αδιέξοδο της κρίσης.
Η «ΕΝΩΣΗ» δεν στηρίζει συγκυβερνήσεις, αλλά το λιγνίτη και τους εργαζομένους που αποτελούν την ψυχή της ενεργειακής πολιτικής της χώρας και το Εθνικό μας κεφάλαιο που αντιστέκονται στις ταγές των ξένων συμφερόντων και βοηθούν τη χώρα να διατηρεί σε ένα ικανοποιητικό βαθμό το εμπορικό ισοζύγιο, διατηρώντας ψηλά το Εθνικό καύσιμο.
Παρά τις πιέσεις της συγκυβέρνησης και των συνεταίρων τους στην περιοχή, η «ΕΝΩΣΗ» θα συνεχίσει να μάχεται για το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, για την αξιοπρεπή διαβίωση των εργαζομένων της, ενώ αποτελεί την εγγύηση για το μέλλον, αφού η σταθερότητα των θέσεων της και η συνεχής ισχυροποίηση της ενοχλεί τα λόμπυ των συμφερόντων που θέλουν να ρημάξουν τη ΔΕΗ προς όφελος των επιχειρηματιών και κατά των απλών εργαζομένων.
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρουσιάστηκαν οι συνέπειες της τυχόν απαξίωσης του λιγνίτη και οι προβλέψεις για το μέλλον.
Η «ΕΝΩΣΗ» δεν θα επιτρέψει την απαξίωση του.
Η «ΕΝΩΣΗ» δεν θα δεχθεί καμία υποχώρηση για τα κεκτημένα των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας, γιατί πολύ απλά κανείς δεν έχει δικαίωμα να στερήσει αυτά από τους εργαζομένους και τα παιδιά μας.
Τοπική κοινωνία και εργαζόμενοι ως μια γροθιά θα παλέψουμε και θα κερδίσουμε τη μάχη έναντι των συμφερόντων.
Με τη δύναμη της αλήθειας και του δικαίου, θα ανατρέψουμε τα σχέδια τους για την ψυχρή μεταλιγνιτική περίοδο.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου