.

Η πλήρης κατάταξη των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Μεγάλη άνοδος του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας

Η πλήρης κατάταξη των ελληνικών Πανεπιστημίων παρουσιάζεται στο Webometrics Ranking of World Universities, μια πρωτοβουλία του Cybermetrics Lab, μια ερευνητική ομάδα που ανήκει στο Consejo Superior de Investigaciones cientificas (CSIC), τον μεγαλύτερο δημόσιο φορέα έρευνας στην Ισπανία.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Webometrics λοιπόν την πρώτη θέση στα ελληνικά Πανεπιστήμια κατέχει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Στην παγκόσμια κατάταξη το ΑΠΘ κατέχει την ιδιαίτερα τιμητική θέση 199 ενώ το Καποδιστριακό και το Μετσόβειο κατέχουν την 345η και 377η θέση αντίστοιχα.

Στην εθνική κατάταξη δεν άλλαξε κάτι ως προς την σειρά των Πανεπιστημίων εκτός από την εντυπωσιακή άνοδο του Πανεπιστημίου Δυτική Μακεδονίας, το οποίο μάλιστα μπήκε μέσα στο 13% της παγκόσμιας κατάταξη βελτιώνοντας την θέση του κατά 2500 θέσεις (!) κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί με ελληνικό Πανεπιστήμιο. Να σημειώσουμε ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχει ιδρυθεί ως αυτόνομο πανεπιστήμιο το 2002.

Εάν λοιπόν αναλογιστούμε τις πολύ καλές θέσεις και άλλων ελληνικών περιφερειακών Πανεπιστημίων, φαίνεται ότι τις δυσκολες ωρες στην Ελληνική Παιδεία, τα περιφερειακά Πανεπιστήμια αξίζουν μια θέση στον χάρτη της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.



0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου