.

Ραχήλ Μακρή: Παρέμβαση στη Γενική Συνέλευση του Σπάρτακου για τη ΔΕΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟ 13ο ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

<<Κανένας συμβιβασμός, καμία υποχώρηση, κανένα ξεπούλημα>>


Παρέμβαση για τις εξελίξεις, τα  τεκταινόμενα στη ΔΕΗ και γενικότερα στην Ενέργεια πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Κοζάνης και Υπεύθυνη τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ραχήλ Μακρή, κατά το 13ο Γενικό συμβούλιο του σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Παρουσία δεκάδων συνδικαλιστών καθώς και του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκου Φωτόπουλου, η κ. Μακρή εξέθεσε τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων πάνω στα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση άμεσα. Συγκεκριμένα, η κ. Μακρή τόνισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ πρέπει να παραμερίσουν τις κομματικές τους ταυτότητες και να εργαστούν συλλογικά για την αντιμετώπιση των επιθέσεων που δέχεται από τη νέα τάξη πραγμάτων.

"Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της ΔΕΗ, την τύχη του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος, την  πορεία των μισθών των εργαζομένων, τις σχέσεις με την τοπική κοινωνία και την οικονομία, την προοπτική ανάπτυξης της επιχείρησης" ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή, ενώ τόνισε ότι οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων την οδήγησαν σε μεθοδευμένη απαξίωση και υποτίμηση".

Η κ. Μακρή καυτηρίασε τα φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης που οδήγησαν μια κερδοφόρα επιχείρηση σε πτώχευση, ενώ αναφέρθηκε με έντονο τρόπο στο θέμα με τους  απλήρωτους εργαζόμενους στα ΑΗΣ και τα ορυχεία από τους εργολάβους, καταγγέλοντας τον Υπουργό για την απαράδεκτη απάντηση σε ερώτηση που είχε καταθέσει στην Βουλή σχετικά με το θέμα, ενώ αναφέρθηκε και στις διαχρονικές παρανομίες που επισκιάζουν τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης που τυγχάνουν κομματικής εκμετάλλευσης από "τοπικούς κομματάρχες".



Αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης της εντοπιότητας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρχουν άνεργοι σε μια  περιοχή που πληρώνει ακριβά το τίμημα της δραστηριότητας της επιχείρησης.

"Δεν θα αφήσουμε τη ΔΕΗ στην τύχη της και πολύ περισσότερο δεν θα επιτρέψουμε να γίνει βορά εγχώριων και ξένων συμφερόντων.
Είμαστε εδώ να σταματήσουμε την αδιαλλαξία και θα συγκρουστούμε με όποιον τολμήσει να θέσει σε κίνδυνο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην ενέργεια" κατέληξε η κ. Μακρή.



Το οπτικοακουστικό υλικό από την ομιλία στον παρακάτω σύνδεσμο





0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου