.

Δεν εντάσσεται το ΕΤΑΑ (ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ....) στον ΕΟΠΥΥ !

Καταψηφίστηκε η τροπολογία για την ένταξη του ΕΤΑΑ και του ταμείου των δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ. Επίσης δεν πέρασε η κατάργηση του 2% υπέρ ΤΕΕ. Αναμένεται να δούμε τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Χιλιάδες θέσεις εργασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό σε όλες τις ειδικότητες (31/10/2012)

Χιλιάδες θέσεις εργασίας δημοσιεύθηκαν και σήμερα στη στήλη ΑΓΓΕΛΙΕΣ του ERGON blog. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν οι 12 χιλιάδες θέσεις για Έλληνες γιατρούς στην Γερμανία με προοπτική για αύξηση αυτού του αριθμού και περισσότερες από 1.100 θέσεις στον Δημόσιο Τομέα. Δείτε αναλυτικά:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ανοίγει ο δρόμος για τις ιδιωτικοποιήσεις ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ κ.ά.

Με 148 "ναι" έναντι 139 "όχι" και 6 "παρών", πέρασε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών περί κατάργησης του ελάχιστου ποσοστού κρατικής συμμετοχής σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, με την υπερψήφιση του άρθρου 2 του Νομοσχεδίου με το οποίο καταργείται το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ, ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση πολλών κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων.

Εντούτοις, καταψηφίστηκε η τροπολογία με αριθμό 38 που προέβλεπε την ένταξη ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, καθώς αρνητικά ψήφισαν 143 βουλευτές έναντι 136 βουλευτών που ψήφισαν θετικά και δεκατεσσάρων που δήλωσαν παρόντες.

ERGON blog

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Κλείσιμο ορυχείου Αμυνταίου για αρχαιολογικά ευρήματα

Στις 31/10/2012 συνεδρίασε το Σωματειακό Παράρτημα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Ορυχείο Αμυνταίου, με μοναδικό θέμα το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Ορυχείο με την παρουσία των αρχαιολόγων. Ασχολούμαστε για μια ακόμη φορά με ένα θέμα που πλέον έχει φτάσει στα όρια του.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μειωμένη τιμολόγηση ρεύματος από τη ΔΕΗ τμηματικά μέσα στη μέρα - Ποιες ώρες ισχύει η ρύθμιση

Από την 1η Νοεμβρίου 2012 έως και την 30η Απριλίου 2013 θα ισχύει η ρύθμιση για το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ για κάποιες ώρες της ημέρας. Μάθετε ποιες ώρες θα ισχύει το μειωμένο τιμολόγιο.


Η ΔΕΗ εξέδωσε ανακοίνωση όπου υπενθυμίζει για την έναρξη της ρύθμισης και διευκρινίζει πώς διαμορφώνεται το τμηματικό ωράριο:

- Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών θα είναι από 15:00-17:00 και 02:00-08:00.

- Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο ισχύει το παλαιό τμηματικό ωράριο 15:30-17:30 και 02:00-08:00.

Καταναλωτές που επιθυμούν να έχουν ενημέρωση για το θέμα αυτό μπορούν να ζητούν τα σχετικά πληροφοριακά έντυπα από τα αρμόδια γραφεία ΔΕΗ της περιοχής τους ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ.

Πηγή: ERGON blog

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δήμος Κοζάνης: Εκπαιδευτικές δράσεις ΚΔΒΚ 2012- 2013

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους συλλόγους εκπαιδευτικών διοργανώνει:

 α) Μαθήματα «Δημιουργικής Γραφής» για μαθητές Γυμνασίων και Δημοτικών με την υποστήριξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
β) Επισκέψεις συγγραφέων στη βιβλιοθήκη και στα σχολεία
γ) Εκπαιδευτικό πρόγραμμα τοπικής ιστορίας

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τα χρονοδιαγράμματα πώλησης για ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ ...

Τις ημερομηνίες –κλειδιά για τις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις της προσεχούς 2ετίας περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο σχέδιο δράσης που παρουσίασε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τ. Αθανασόπουλος αναφορικά με ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, Αποθήκες Φυσικού Αερίου Νοτίου Καβάλας, και ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Συνέδριο ΙΕΝΕ για την ενέργεια: Επείγει η λήψη αποφάσεων για θεσμικές αλλαγές και αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελληνικής αγοράς ενέργειας

Τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την ενεργειακή αγορά σε αυτή τη φάση βρέθηκαν στο επίκεντρο της έναρξης του 17ουεθνικού συνεδρίου ενέργειας, που διοργάνωσε το ΙΕΝΕ, με αντικείμενο τη γεωπολιτική και αναπτυξιακή διάσταση του ελληνικού ενεργειακού συστήματος.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

TEE Δυτικής Μακεδονίας: Συνέχιση εκτέλεσης και ολοκλήρωση του Οδικού Άξονα Ε65 – Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Ο οδικός άξονας Ε65 αποτελεί έναν αυτοκινητόδρομο που σχεδιάστηκε προκειμένου να συνδέσει την ΠΑΘΕ (στο ύψος της Λαμίας) με την Εγνατία Οδό (κοντά στα Γρεβενά), διασχίζοντας τους Νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και Γρεβενών, δημιουργώντας έναν κάθετο αυτοκινητόδρομο που θα καθιστά την ηπειρωτική Ελλάδα προσβάσιμη από άκρη σε άκρη, ενώνοντας με ασφάλεια και ταχύτητα πολλές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, τόσο μεταξύ τους, όσο και με την υπόλοιπη Ελλάδα, εξαλείφοντας έτσι την οδική τους απομόνωση.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

1.421 νέες θέσεις εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και δεκάδες ευκαιρίες για Μηχανικούς (30/10/2012)


Χιλιάδες θέσεις εργασίας που αφορούν τον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα δημοσιεύθηκαν στη στήλη ΑΓΓΕΛΙΕΣ του ERGON blog. Επίσης δεκάδες ευκαιρίες - θέσεις εργασίας για νέους Μηχανικούς παρουσιάζονται σε Ελλάδα και εξωτερικό. Δείτε αναλυτικά τις αγγελίες κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που σας ενδιαφέρει:




κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πάγο θα ρίξουν την Τετάρτη έξω από τη Βουλή κάτοικοι της Φλώρινας και της Καστοριάς

Κομμάτια πάγου θα ρίξουν το πρωί της Τετάρτης έξω από τη Βουλή κάτοικοι και φορείς της Φλώρινας και της Καστοριάς, που θα μεταβούν στην Αθήνα, για να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Βουλής και αρχηγούς κομμάτων, με αίτημα τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σε μια περιοχή που πλήττεται από σφοδρούς και μεγάλους σε διάρκεια χειμώνες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ραχήλ Μακρή: Συνέδριο ΙΕΝΕ για ξεπούλημα της ενέργειας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                              
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΝΕ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
 «Πλειστηριασμός της Εθνικής Ενεργειακής κυριαρχίας  με συνενοχή της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και την χορηγία του Μυτιληναίου και της Siemens»

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οι τιμές των ρύπων θα φέρουν αυξήσεις στο κόστος του ρεύματος

Η ηλεκτροπαραγωγή στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί να αγοράζει γύρω στα 50 εκατ. δικαιώματα ετησίως, εκ των οποίων περίπου τα 45 εκατ. δικαιώματα αναλογούν στη ΔΕΗ, από τις πιο ρυπογόνες ηλεκτροπαραγωγούς της Ευρώπης λόγω των λιγνιτικών μονάδων. Το έξτρα κόστος από την επιβάρυνση αυτή (πάνω από 337 εκατ. ευρώ ετησίως με τις σημερινές τιμές των ρύπων γύρω στα 7,5 ευρώ/δικαίωμα) θα κληθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να το πληρώσουν οι καταναλωτές, βιομηχανίες, επιχειρήσεις και βέβαια τα νοικοκυριά.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Συνάντηση για τον οδικό άξονα Ε65

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης συναντήθηκε σήμερα με τους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή και τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Θύμιο Στάϊκο με θέμα την πορεία των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης και ιδίως του άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65).


κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οι αυξήσεις στο πετρέλαιο οδηγούν «στην κατάψυξη» 200.000 μαθητές

Η πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ μαύρη τρύπα στον φετινό προϋπολογισμό των Σχολικών Επιτροπών, σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, έχει προκαλέσει την εύλογη και έντονη ανησυχία δημοτικών αρχών, γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών για την επάρκεια των οικονομικών αποθεμάτων τους για την κάλυψη των δαπανών θέρμανσης στα σχολεία της χώρας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Κλείνουν οριστικά 150 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ από το ακαδ. έτος 2013 - 2014

150 λιγότερα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ από τα υπάρχοντα 500 θα περιλαμβάνει ο χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το ακαδημαϊκό έτος 2013 - 14.

Με στόχο την ορθολογική και αναπτυξιακή λειτουργία των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, το Υπουργείου Παιδείας θα προχωρήσει σε μέτρα που εδώ και πολύ καιρό συζητούνται και λίγο πολύ διαρρέουν στη δημοσιότητα.

Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν συγχωνεύσεις ομοειδών τμημάτων, κατάργηση άλλων και συγχωνεύσεις μικρών ΑΕΙ με μεγάλα γειτονικά.

Το Υπουργείο θα στείλει επιστολές στις πανεπιστημιακές αρχές ζητώντας προτάσεις για το σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Τις επόμενες ημέρες θα επανέλθουμε στο θέμα με περισσότερες πληροφορίες και με λίστα των υποψήφιων Τμημάτων που κινδυνεύουν να υπαχθούν στα νέα μέτρα ρου Υπουργείου Παιδείας.

Πηγή: ERGON blog

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ρεύμα από τη λυματολάσπη στη Μαγνησία


Mία αναμφισβήτητη σημαντική πρωτοβουλία, η οποία αν χρηματοδοτηθεί θα παράξει θέσεις εργασίας, αλλά και σημαντικά οικονομικά οφέλη στη ΔΕΥΑΜΒ, είναι η πρόταση που προτίθεται να καταθέσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης για την αξιοποίηση της λάσπης, του Βιολογικού Καθαρισμού, η οποία μέσω θερμικής ξήρανσης και αεριοποίησής της θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΚΑ: Συνεργασία με ΚΕΔΕ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Δήμων, μέσω Ομάδας Υποστηρίξης


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος, συναντήθηκε στο ΥΠΕΚΑ με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ, Γιώργο Κοτρωνά και τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Κώστα Σερράου, στο πλαίσιο της συνεργασίας Ομάδας Εργασίας του Γραφείου Υπουργού του ΥΠΕΚΑ με την ΚΕΔΕ και τους Δήμους της χώρας, που έχει συσταθεί με στόχο την άμεση συνεργασία για θέματα που προκύπτουν.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σύλλογος Μηχανικών Εορδαίας: Σεμινάριο "Τακτοποίηση αυθαιρέτων – Αλλαγή χρήσης – Τρωτότητα – ΚΑΝ.ΕΠΕ."

Η εφαρµογή του Ν.4014 για τον έλεγχο τρωτότητας υφιστάµενων κατασκευών σε συνδυασµό µε την ισχύ του νέου ΚΑΝονισµού ΕΠΕµβάσεων ΚΑΝ.ΕΠΕ. (ΦΕΚ 42Β/2012) καθιστά επιτακτική την ανάγκη ενηµέρωσης των συναδέλφων µηχανικών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η ΔΕΗ υποχρεώνεται να πουλάει κάτω του κόστους της

Αναφορικά με την Απόφαση 822/2012 της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), με την οποία καθορίζεται προσωρινή τιμή 50 €/MWh για τη συνολική ενέργεια που καταναλώνει η Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ, η ΔΕΗ επισημαίνει τα ακόλουθα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τρεις πόλεις ξεχνούν το πετρέλαιο - Αφιέρωμα στις τηλεθερμάνσεις

Στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας οι συγκεντρώσεις της τελευταίας 24ωρης απεργίας των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ μετατράπηκαν σε συλλαλητήρια κατά της εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο, με τα εργασιακά και τις περικοπές μισθών και συντάξεων να μπαίνουν πιο χαμηλά στην ιεράρχηση των διεκδικήσεων. Εδώ οι χειμώνες κρατούν 6 μήνες, με το θερμόμετρο να μένει για πολλές συνεχόμενες εβδομάδες σε αρνητικό πρόσημο, και οι πολίτες υψώνουν κραυγή αγωνίας, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στο δυσβάστακτο κόστος για τη θέρμανσή τους.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

«Πράσινη» βενζίνη από τον αέρα και το νερό

Βενζίνη από τον αέρα δημιούργησαν επιστήμονες μιας μικρής βρετανικής εταιρείας με τη χρήση επαναστατικής τεχνολογίας, η οποία υπόσχεται όχι μόνο να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα αλλά και να αφαιρέσει το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.
Οι επιστήμονες έχουν ήδη παραγάγει πέντε λίτρα βενζίνης τους δύο τελευταίους μήνες, από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί ένα μικρό διυλιστήριο στην εταιρεία, το οποίο μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα και τους υδρατμούς σε καύσιμα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οι προστατευόμενες περιοχές καλύπτουν το 1/5 του Ευρωπαϊκού Εδάφους


More than 21 % of the land has some kind of protected status in the 39 countries which work with the European Environment Agency (EEA). However, only 4 % of the sea controlled by countries of the European Union is included within the Natura 2000 network of protected areas, according to a new report from the EEA.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

"2η Ευκαρία" - Πρόγραμμα συμβουλευτικής και επανακατάρτισης για απολυμένους / ανέργους

H "2η Ευκαιρία" είναι ένα πρόγραμμα επανακατάρτισης 280 ωρών επιδοτούμενων με 5€ μικτά ανα ώρα κατάρτισης. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων και αφορά 6.000 απολυμένους / ανέργους που προέρχονται από τους κλάδους Λιανικού Εμπορίου, Εμπορίας, Διακίνησης & Συντήρησης Αυτοκινήτων, Κατασκευών - Δομικών Υλικών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ενίσχυση του Ανθρώπινου Δυναμικού των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε Θέματα Εξωστρέφειας με δράσεις Συμβουλευτικής- Mentoring και Κατάρτισης

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων και αφορά στην υλοποίηση προγραμμάτων συμβουλευτικής και κατάρτισης για  εργαζόμενους σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ή αυτοαπασχολούμενους ή επιχειρηματίες, με  σκοπό την Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού, των ΜΜΕ και των Επιχειρήσεων σε θέματα Εξωστρέφειας.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο δράσεις :

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Θα είναι δεσμευτικοί οι στόχοι ανανεώσιμων για το 2030;

Η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει σύντομα τα σχέδιά της για τους στόχους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για το 2030, ωστόσο μόνο ως μέρος ενός ευρύτερου πακέτου για το κλίμα, τόνισε χθες (16 Οκτωβρίου) υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Επιτροπής, αρμόδια από το γραφείο του Επιτρόπου ενέργειας Gunther Oettinger.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περί πετρελαίου θέρμανσης και συνολικού σχεδιασμού

Τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης [25.10.12]: Αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης και την άδικη εξίσωση του με το πετρέλαιο κίνησης θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: Εγκαίρως τεκμηριωμένα  δώσαμε ως ΤΕΕ την σημερινή κατάσταση στην τότε κυβέρνηση και σε όλους τους φορείς της Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Διατύπωση θέσεων του ΤΕΕ/Τμ. Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με το κόστος θέρμανσης στη Δυτική Μακεδονία και προτάσεων για την ελάφρυνσή του» τον Φεβρουάριο του 2011, το επανυποβάλλαμε τον Φεβρουάριο του 2012 και τον Ιούλιο του 2012 στη σημερινή Κυβέρνηση. Προσωπικά και σε κεντρικά ΜΜΕ με βάση αυτή τη μελέτη μιλήσαμε για κατάφωρη αδικία της βόρειας Ελλάδας σε βάρος της Νότιας Ελλάδας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Απάντηση Υπουργείου στους περιφερειάρχες για τον οδικό άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας αποστέλλουμε το έγγραφο του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρου Καλογιάννη, προς τους Περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή, Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, σχετικά με τον Οδικό Άξονα Κεντρικής Ελλάδας Ε-65.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Χιλιάδες θέσεις εργασίας για το Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, τον ιδιωτικό Τομέα και τους Μηχανικούς


Μέσα από τις "ΑΓΓΕΛΙΕΣ" του ERGON blog βλέπουμε να ανοίγουν χιλιάδες θέσεις εργασίας που αφορούν το Δημόσιο, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τον Ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο που σας ενδιαφέρει παρακάτω:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οι εκπομπές του αερίων του θερμοκηπίου μειώθηκαν κατά 2,5% στην Ευρώπη το 2011

Emissions of greenhouse gases in the European Union (EU) fell on average by 2.5 % from 2010 to 2011, although several countries increased emissions. Almost all European countries are individually on track towards their commitments under the Kyoto Protocol compared to last year, according to two reports published today by the European Environment Agency (EEA).

The report ‘Approximated EU greenhouse gas inventory: early estimates for 2011’ gives early estimates of greenhouse gas emissions in the previous year and provides a key input to the report on ‘Greenhouse gas emission trends and projections in Europe 2012’, which assesses progress against the EU’s commitments under the Kyoto Protocol.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Παραγωγή ρεύματος από κοπριές στην Ημαθία

Στη μοναδική στη Β. Ελλάδα χοιροτροφική μονάδα, η οποία βρίσκεται στο Καμποχώρι Ημαθίας και παράγει ρεύμα από βιοαέριο, αναφέρθηκε χθες ο αναπληρωτής καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή στο ΑΠΘ, Αβραάμ Καραγιαννίδης, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα: «Βιώσιμη διαχείριση Βιομηχανικών Περιοχών: Παρουσίαση μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας».
Η συγκεκριμένη μονάδα παράγει και πουλάει ρεύμα στη ΔΕΗ αξιοποιώντας τις κοπριές των 10.000 γουρουνιών!!!

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ραχήλ Μακρή: Ερώτηση σχετικά με την πώληση 17% των μετοχών της ΔΕΗ στην Γερμανική εταιρεία RWE

Σύμφωνα με καταγγελία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ,  η Ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να εκχωρήσει το ποσοστό του  17%  των  μεταβιβασθέντων  μετοχών της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ   έναντι του τιμήματος των 500εκ ευρώ στην Γερμανική εταιρεία RWE.

Aκόμη καταγγέλλεται ότι στην εν λόγω εταιρεία εκχωρήθηκε και το μάνατζμεντ της επιχείρησης και μάλιστα με ειδικό καθεστώς.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Στόχο το 25% του ηλεκτρισμού το 2030, βάζει η βιομηχανία φωτοβολταϊκών

Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανιών Φωτοβολταϊκών προέβλεψε ότι τα φωτοβολταϊκά θα αντιστοιχούν στο 15% της παραγωγής ηλεκτρισμού στην Ευρώπη μέχρι το 2030, ή 25% σε περίπτωση «ριζικής αλλαγής».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πρόβλεψη για πωλήσεις λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων - πλαφόν για φ/β σε στέγες με το νέο κείμενο του Μνημονίου

1 Πρόβλεψη για ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ, αλλά χωρίς αναφορά για την πώληση του 51% των μετοχών του, περιλαμβάνει το τελικό κείμενο του Μνημονίου για τις ενεργειακές υποχρεώσεις της χώρας.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ιδιωτικοποίηση ποσοστού των δικτύων δεν παραμένει στο τραπέζι, εντούτοις απουσιάζει εντελώς από το τελικό κείμενο η διατύπωση περί μεταφοράς εντός του Οκτωβρίου του 51% του ΑΔΜΗΕ στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων προκειμένου να δρομολογηθεί η πώλησή του, όπως στο αμέσως προηγούμενο draft..

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Χιλιάδες θέσεις εργασίας στον Δημόσιο, ευρύτερο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα (ERGON blog)

Χιλιάδες θέσεις εργασίας δημοσιεύθηκαν κι αυτή τη βδομάδα στη στήλη ΑΓΓΕΛΙΕΣ του ERGON blog για Ελλάδα και εξωτερικό. Δείτε αναλυτικά τις αγγελίες κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που σας ενδιαφέρει:



κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Europe still playing catch-up on air pollution, despite reduction successes

The European Environment Agency (EEA) report ‘Evaluation of progress under the EU National Emission Ceilings (NEC) Directive’ considers whether the EU has successfully addressed environmental and health objectives set out when the Directive was adopted in 2001. The Directive aimed to reduce acidification of soil and freshwater, to reduce the area of ecosystems with excess nutrient nitrogen (which increase the risk of eutrophication) and to reduce exposure of humans, crops and forests to harmful ground-level ozone. These objectives should have been met by Member States limiting emissions of four important air pollutants by 2010, which would in turn reduce harm to health and the environment to agreed target levels.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΡΑΕ: ΔΕΗ και Αλουμίνιον έχουν αποδεχθεί τη διαιτησία για τις διαφορές τους

Με αφορμή την έναρξη, την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, της πρώτης Διαιτητικής διαδικασίας υπό την αιγίδα της ΡΑΕ, μεταξύ της ΔΕΗ Α.Ε. και της Αλουμίνιον Α.Ε., η Αρχή προβαίνει στην ακόλουθη ανακοίνωση:
Η Διαιτητική Διαιτησία ενώπιον της ΡΑΕ προβλέπεται στο ν. 4001/2011, αλλά αποτελεί και διεθνή συνήθη πρακτική επίλυσης διαφορών οικονομικής φύσεως.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΚΑ: Προς 8,13 ευρώ ο τόνος δημοπρατήθηκαν δικαιώματα CO2 στο χρηματιστήριο


Ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση αδιάθετων δικαιωμάτων εκπομπής αερίων στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σήμερα, Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Συνάντηση 13 Περιφερειαρχών με τον Επίτροπο κ. Johannes Hahn

Η ταχύτερη υλοποίηση του ΕΣΠΑ αλλά και τα κριτήρια χρηματοδότησης της περιόδου 2014-2020 ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης των 13 Περιφερειαρχών με τον Επίτροπο, αρμόδιο για την Περιφερειακή Πολιτική, κ. Johannes Hahn, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων κα  ΕΣΠΑ κ. Γεώργιου Γιαννούση και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Ιωάννη Ιωαννίδη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ»

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού & κοινωνικής Παρέμβασης Π.Ε. Κοζάνης (Ε.Π.Τ.Α.Κ.), το Γραφείο Τοπικής Πρωτοβουλίας Απασχόλησης «www.ergasiakozani.gr», το ΕΒΕ Κοζάνης και τα Γραφεία Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει την «Ημέρα Καριέρας», Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 4:00-10:00 μμ., στις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου Κοίλων.

H «Ημέρα Καριέρας 2012» είναι μια εκδήλωση – γέφυρα μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου και των νέων. Πρόκειται για μια πιλοτική δράση της Π.Ε. Κοζάνης, η επιτυχία της οποίας θα οδηγήσει σε μελλοντική υλοποίησή της σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να φέρει σε επαφή συγκεκριμένες ομάδες εργασιακού δυναμικού με τοπικές επιχειρήσεις για την αναζήτηση και τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο. Πρόκειται για ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται ευρύτατα στο εξωτερικό και δίνει τη δυνατότητα της άμεσης διάθεσης θέσεων εργασίας, της προσωπικής επαφής ενδιαφερομένων με επιχειρήσεις, της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και τη δυναμική παρέμβαση της Περιφέρειας στην αναζήτηση λύσεων σε ένα συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα.

Για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας αυτής κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων από την Περιφερειακή Ενότητα, οι οποίες επιθυμούν να διερευνήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας με ανέργους της περιοχής σε επίπεδο πρακτικής άσκησης, άμεσης πρόσληψης ή ακόμα και μελλοντικής δυνητικής συνεργασίας. Για περισσότερες πληροφορίες για την «Ημέρα Καριέρας 2012» μπορείτε να απευθύνεστε στους κκ. Δρ Δημήτρη Μυλωνά, τηλ. 2461 351 191, mail: d.milonas@pdm.gov.gr. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται και στο Επιμελητήριο της Κοζάνης στη Διευθύντρια κυρία Καρακουλάκη Κατερίνα, τηλ. 2461041693, mail: chambers@otenet.gr.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Παρέμβαση εισαγγελέα προκαλεί η αναστολή λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος για τα αυθαίρετα από το ΤΕΕ

Από το Πρώτο Θέμα...

Την παρέμβαση του Οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη προκαλεί η αναστολή λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος για τα αυθαίρετα που σχεδίασε και λειτουργεί για λογαριασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας: Παρουσίαση του συστήματος ποιοτικού ελέγχου καυσίμων του τμήματος τεχνολογιών αντιρρύπανσης

Ο Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ποιοτικού Ελέγχου Καυσίμων του Τμήματος Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας  σας προσκαλεί την Τετάρτη 24/10/2012 και ώρα 14:00 μ.μ.  στην αίθουσα συμβουλίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για την παρουσίαση του συστήματος ποιοτικού ελέγχου καυσίμων του τμήματος τεχνολογιών αντιρρύπανσης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

European Parliament gives final green light to energy efficiency directive


A political agreement on the draft Energy Efficiency Directive between the European Parliament and the Council was reached on 13 June 2012.
The European Parliament voted in favour of the Energy Efficiency Directive on 11 September 2012. Documents could be found at the following EP Internet address.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Less CO2: Ecodesign is as important as the Emissions Trading Scheme

By 2020, it is estimated that the Ecodesign Directive will save 400 million tonnes of carbon dioxide emissions within the EU – this is comparable to the Emissions Trading Scheme's (ETS) anticipated contribution to carbon dioxide reductions in 2020.
In addition to the 13 existing and 20 forthcoming ecodesign measures for products, over the next two years the European Commission will adopt measures for Business to Business (B2B) products, such as professional refrigeration, electricity transformers, industrial furnaces and ovens, and air-conditioning and ventilation. There are also plans to include ‘energy-related’ products in the ecodesign strategy: products which do not directly use energy themselves, but promote energy saving.

DG ENTR Magazine

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Χιλιάδες θέσεις εργασίας δημοσιύθηκαν την βδομάδα που μας πέρασε

Χιλιάδες θέσεις εργασία δημοσιεύθηκαν κι αυτή τη βδομάδα στη στήλη ΑΓΓΕΛΙΕΣ του ERGON blog για Ελλάδα και εξωτερικό. Δείτε αναλυτικά τις αγγελίες κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που σας ενδιαφέρει:



κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εργα ΑΠΕ 85,5 εκ. ευρώ σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα

Στα 85.552.317 € φθάνει ο προϋπολογισμός έργων σχετικών με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας κα Καλλιόπη Γερακούδη.
Αναλυτικά οι αποφάσεις έχουν ως εξής:


1. Χορήγηση Άδειας Λειτουργίας Αιολικού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 25,5 MW της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΟΛΙΚΗ Α.Ε. στη θέση «Πάχη Λύκου» Δήμου Θηβαίων Π.Ε Βοιωτίας, προϋπολογισμού 25.403.431 €.

2. Χορήγηση Άδειας Λειτουργίας Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 2,994 MW της εταιρείας ΓΟΥΙΝΤ ΖΗΜΠΕΝ ΒΟΙΩΤΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. στη θέση «Δρόμος Βυλλιώτικος» Δήμου Θηβαίων Π.Ε Βοιωτίας, προϋπολογισμού 5.938.379 €.

3. Χορήγηση Άδειας Λειτουργίας Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,06 MW της εταιρείας ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ Α.Ε.Ε. στη θέση «Τολοφώνα» Δήμου Δωρίδος Π.Ε Φωκίδας, προϋπολογισμού 2.628.804 €.

4. Χορήγηση Άδειας Εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,99 MW της εταιρείας ΦΟΙΒΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ –ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ Α.Ε. στη θέση «ΒΙ.ΠΕ Καρδίτσας» Δήμου Παλαμά Π.Ε Καρδίτσας, προϋπολογισμού 3.400.000 €.

5. Χορήγηση Άδειας Λειτουργίας Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 5,202 MW της εταιρείας ΕΛΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. στη θέση «Σ.Α.Α.Κ. Μαλεσίνας» Δήμου Ορχομενού Π.Ε Βοιωτίας, προϋπολογισμού 11.500.000 €.

6. Χορήγηση Άδειας Εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,274 MW της εταιρείας ΤΖΑΣΠΕΡ PV ΚΑΡΔΙΤΣΑ Α.Ε. στη θέση «Μικρόλιθος» Δήμου Τυρνάβου Π.Ε Λάρισας, προϋπολογισμού 2.013.670 €.

7. Χορήγηση Άδειας Εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,99 MW της εταιρείας ΤΖΑΣΠΕΡ PV ΚΑΡΔΙΤΣΑ Α.Ε. στη θέση «Λυκόρεμμα» Δήμου Παλαμά Π.Ε Καρδίτσας, προϋπολογισμού 3.168.033 €.

8. Χορήγηση Άδειας Εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,986 MW της εταιρείας CL – AM ΑΡΓΙΘΕΑ Α.Ε. στη θέση «Ρίζι-Ριζόρραχη 1» Δήμου Φαρσάλων Π.Ε Λάρισας, προϋπολογισμού 5.250.000 €.

9. Χορήγηση Άδειας Εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,986 MW της εταιρείας CL – AM ΑΡΓΙΘΕΑ Α.Ε. στη θέση «Ρίζι-Ριζόρραχη 1» Δήμου Φαρσάλων Π.Ε Λάρισας, προϋπολογισμού 5.250.000 €.

10. Χορήγηση Άδειας Εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,986 MW της εταιρείας CL – AM ΑΡΓΙΘΕΑ Α.Ε. στη θέση «Ρίζι-Ριζόρραχη 1» Δήμου Φαρσάλων Π.Ε Λάρισας, προϋπολογισμού 5.250.000 €.

11. Χορήγηση Άδειας Εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,986 MW της εταιρείας CL – AM ΑΡΓΙΘΕΑ Α.Ε. στη θέση «Ρίζι – Ριζορράχη 4» Δήμου Φαρσάλων Π.Ε Λάρισας, προϋπολογισμού 5.250.000 €.

12. Χορήγηση Άδειας Εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,986 MW της εταιρείας CL – AM ΑΡΓΙΘΕΑ Α.Ε. στη θέση «Ρίζι – Ριζορράχη 5» Δήμου Φαρσάλων Π.Ε Λάρισας, προϋπολογισμού 5.250.000 €.

13. Χορήγηση Άδειας Εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,986 MW της εταιρείας CL – AM ΑΡΓΙΘΕΑ Α.Ε. στη θέση «Ρίζι – Ριζορράχη 6» Δήμου Φαρσάλων Π.Ε Λάρισας, προϋπολογισμού 5.250.000 €.

14. Χορήγηση Άδειας Λειτουργίας Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 2,994 MW της εταιρείας ΓΟΥΙΝΤ ΖΗΜΠΕΝ ΒΟΙΩΤΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. στη θέση «Δρόμος Βυλλιώτικος» Δήμου Θηβαίων Π.Ε Βοιωτίας, προϋπολογισμού 5.938.379 €.

Πηγή: ERGON blog

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οριστικά στον ΕΟΠΥΥ Μηχανικοί, Γιατροί, Δικηγόροι και Τραπεζικοί

Από 1η Νοεμβρίου 2012 ο Κλάδος Υγείας του ΕΤΑΑ εντάσσεται οριστικά στον ΕΟΠΥΥ. Το ΕΤΑΑ ασφαλίζει τους Γιατρούς, τους Μηχανικούς, του Δικηγόρους και τους Μηχανικούς καθώς και τους Τομείς Ασθένειας Προσωπικού ΕΤΒΑ, Προσωπικού Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος και Ασθένειας Προσωπικού Τραπεζών Πίστεως, Γενικής και American Express του Κλάδου Υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ.


Η ένταξη έγινε με τροπολογία του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στο σχέδιο νόμου που συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Η τροπολογία αφορά όλους τους εν ενεργεία ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους καθώς και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.


Ο κλάδος Υγείας του ΕΤΑΑ είχε προγραμματιστεί να ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούνιο, με βάση το Νόμο 4075/12, είχε όμως εξαιρεθεί προσωρινά με απόφαση του τότε υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη.

Πηγή: ERGON blog

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

11% μείωση ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα

Σημαντική πτώση που άγγιξε το 11% σημείωσε η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) στο διασυνδεδεμένο σύστημα της χώρας.


Για την ακρίβεια η συνολική κατανάλωση ηλεκτρισμού μειώθηκε κατά 10,9% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2011 και αν αναλογιστούμε ότι ο φετινός Σεπτέμβριος ήταν αρκετά πιο θερμός από αυτόν του 2011 καταλαβαίνουμε ότι τα ελληνικά νοικοκυριά κάνουν τεράστια προσπάθεια εξοικονόμησης.

Το μεγαλύτερο μέρος της πτώσης αφορά στους πελάτες του δικτύου διανομής, δηλαδή επιχειρήσεις και νοικοκυριά, οι οποίοι περιόρισαν την κατανάλωση ρεύματος κατά 12,30%, μείωση που αποδίδεται στην οικονομική κρίση.

Αντίθετα στην Υψηλή Τάση, δηλαδή τις μεγάλες βιομηχανίες, καταγράφηκε μείωση μόλις 1,6%.

Όσον αφορά στην ηλεκτροπαραγωγή, οι λιγνίτες υποχώρησαν σημαντικά κατά 5,29%, συμπαρασύροντας την κατανάλωση ενέργειας στα ορυχεία όπου καταγράφηκε πτώση 15,03%.

Ομοίως η παραγωγή από φυσικό αέριο συρρικνώθηκε 16,39% και τα υδροηλεκτρικά κατά 24,51%. Πτώση σημειώθηκε και στις ΑΠΕ, μείωση της παραγωγής κατά 6,07%.

Στα θετικά, οι εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος μειώθηκαν και οι εξαγωγές αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα το έλλειμμα του ισοζυγίου εισαγωγών - εξαγωγών ρεύματος να περιοριστεί στις 145.880 Mwh, 24,97% κάτω από τα επίπεδα Σεπτεμβρίου 2011.

Σε επίπεδο εννεαμήνου η συνολική ζήτηση υποχώρησε κατά 1,37% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι μεγάλες βιομηχανίες παρουσιάζουν πτώση 2,78% και οι καταναλωτές δικτύου διανομής μείωσαν τη ζήτηση κατά 1,26%.

Πηγές: ERGON blog & ecoews.gr

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Κεντρική θέρμανση με πετρέλαιο: χρήσιμες πληροφορίες για τα νοικοκυριά από ΠΟΜΙΔΑ

Η ουσιαστική εξομοίωση της τιμής πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα στην ήδη προβληματική λειτουργία των διαχειρίσεων των πολυκατοικιών της χώρας.


Η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει και καταγγέλλει ότι οι εισοδηματικές και περιουσιακές (οικογενειακή ακίνητη περιουσία μόλις έως 120.000€) προϋποθέσεις και η διαδικασία επιστροφής του φόρου πετρελαίου θέρμανσης, όχι μόνον θα αφήσουν εκτός το 82% περίπου των αστικών νοικοκυριών που ζουν σε πολυκατοικίες, αλλά το χειρότερο είναι ότι η επιστροφή του φόρου θα γίνει τελικά όχι προς εκείνους που πράγματι τον πλήρωσαν αλλά δυστυχώς προς εκείνους που μπορεί να μην πλήρωσαν έως και καθόλου, ή να μην θερμαίνονται καν με πετρέλαιο!

Τα συχνότερα καθημερινά ερωτήματα προς την ΠΟΜΙΔΑ και οι απαντήσεις σ' αυτά έχουν ως εξής:

Ερώτηση: Μπορώ να αποσυνδεθώ μονομερώς από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης (κοινό ή με αυτονομία) και να μην συμμετέχω στις δαπάνες για θέρμανση;

Απάντηση: Μόνον αν πρόκειται να θερμανθείτε με φυσικό αέριο, και σας το επιτρέψει η απόλυτη πλειοψηφία (501 χιλιοστά) της Γενικής Συνέλευσης της πολυκατοικίας σας. Σε κάθε άλλη περίπτωση αυτό είναι αδύνατο, δεν υπάρχει νόμος ή κανονισμός πολυκατοικίας που να το επιτρέπει, ούτε μπορεί να το επιτύχει κανείς δικαστικά.

Ε: Μπορώ να πληρώνω μειωμένο ποσοστό συμμετοχής αν κλείσω τα σώματα του (κοινού) καλοριφέρ;

Α: Πολλοί κανονισμοί πολυκατοικιών προβλέπουν περιορισμό της χρέωσης στο 30-40% του αναλογούντος ποσοστού για τα διαμερίσματα που είναι αποδεδειγμένα κενά και μη χρησιμοποιούμενα, με προηγούμενη ειδοποίηση του διαχειριστή και σφράγισμα των θερμαντικών σωμάτων. Αυτό ισχύει μόνον αν προβλέπεται ρητά από τον κανονισμό της δικής σας πολυκατοικίας.

Ε: Μπορώ να απαλλαγώ εντελώς από την καταβολή του παγίου ποσοστού συμμετοχής μου στην κεντρική θέρμανση με αυτονομία;

Α: Όχι, η μηχανολογική μελέτη δεσμεύει όλους τους συνιδιοκτήτες και ουδείς μπορεί να απαλλαγεί.

Ε: Είμαι διαχειριστής και πέρυσι προσπαθούσα επί μήνες να εισπράξω από τους ενοίκους τα κοινόχρηστα για να εξοφλήσω τα τιμολόγια αγοράς πετρελαίου. Για να προλάβω εφέτος τα χειρότερα, μπορώ να προτείνω στη γενική συνέλευση τη διακοπή της λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης;

Α: Όχι, διότι όσοι διαφωνούν θα προσβάλουν και θα ακυρώσουν μια τέτοια απόφαση ως παράνομη. Αυτό που μπορείτε και στην ουσία επιβάλλεται να κάνετε, είναι να στείλετε λογαριασμούς κοινοχρήστων με προκαταβολική είσπραξη του αντιτίμου του πετρελαίου, υπολογισμένου βάσει της τελευταίας κατανάλωσης, το οποίο θα παραγγείλετε αφού πρώτα εισπράξετε τα χρήματα από όλους.

Ε: Πως θα μπορούσαμε να κάνουμε οικονομία στη δαπάνη θέρμανσης της πολυκατοικίας μας;

Α: Στην κεντρική θέρμανση με αυτονομία, με τον περιορισμό των ωρών δυνατότητας λειτουργίας της, βάσει απόφασης της γενικής συνέλευσης. Σε κάθε περίπτωση, εξοικονόμηση δαπάνης μπορεί να υπάρξει με την θερμομόνωση του κτιρίου, την αλλαγή κουφωμάτων, την εγκατάσταση συστήματος αντιστάθμισης στο λέβητα, τη χρήση φυσικού αερίου ή σύγχρονων μεθόδων θέρμανσης όπως ιδιαίτερα αντλίες θερμότητας υψηλής ενεργειακής κλάσης, εφόσον υπάρχει βέβαια η σχετική οικονομική δυνατότητα και η απαιτούμενη από τον κανονισμό πλειοψηφία συνιδιοκτητών.

Πηγή: ERGON blog

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σε λειτουργία η ανεμογεννήτρια με τη μεγαλύτερη διάμετρο πτερυγίων στον κόσμο (154m - video)

H Siemens πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες στη Δανία τις πρώτες δοκιμές της μεγαλύτερης υπεράκτιας ανεμογεννήτριας στον κόσμο.


Πρόκειται για την ανεμογεννήτρια SWT-6.0-154 η οποία διαθέτει τρία πτερύγια των 75 μέτρων και ονομαστική ισχύ 6 MW. Η διάμετρος του ρότορα αγγίζει τα 154 μέτρα κάνοντάς τη μοναδική αυτή τη στιγμή στον κόσμο και όπως ισχυρίζονται οι Μηχανικοί της Siemens θα παραμείνει μοναδική για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Η ανεμογεννήτρια μπορεί να παράξει 25 εκατομμύρια kWh καθαρής ηλεκτρική ενέργειας σε υπεράκτιες τοποθεσίες, ενέργεια ικανή να καλύψει τις ανάγκες 6.000 νοικοκυριών.

Η πρώτη ανεμογεννήτρια της σειράς SWT-6.0 που εγκαταστάθηκε τον Μάιο του 2011, διαθέτει ρότορα 120 m και λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία μέχρι σήμερα. Όλοι πλέον περιμένουν την εμπορική "είσοδο" του νέου μοντέλου της σειράς SWT-6.0 με ρότορα 154 m που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην υπεράκτια αιολική τεχνολογία αλλά και γενικά στην βιομηχανία αιολικής ενέργειας.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Henrik Stiesdal, Διευθυντή Τεχνολογικού Τομέα της Siemens, για το νέο γιγάντιο μοντέλο SWT-6.0-154

Πηγή: ERGON blog

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...