.

Συνάντηση Προέδρου ΔΕΗ με Πρόεδρο CMEC για εργοστάσιο παραγωγής έξυπνων μετρητών και "Project Μελίτη"

Σημαντικές επαφές με εκπροσώπους κινεζικών εταιρειών στο Πεκίνο είχε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκης, ο οποίος συνοδεύει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψη του στο Πεκίνο στο πλαίσιο της διεθνούς συνάντησης κορυφής «Belt and Road Forum for International Cooperation» που διοργανώνει η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Ο κ. Μ. Παναγιωτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της CMEC κ. Zhang Chun και υψηλόβαθμα στελέχη της μεγάλης κινεζικής εταιρείας στα κεντρικά γραφεία της. Στην αντιπροσωπεία της ΔΕΗ συμμετείχαν επίσης ο κ. Δ. Μετικάνης, Γενικός Διευθυντής Παραγωγής και η κα. Αλ. Κονίδα, διευθύντρια της Διεύθυνσης Επενδυτικών Σχέσεων και Χρηματοδότησης.
Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, κύριο αντικείμενο συζήτησης ήταν το «Project Μελίτη» για το οποίο απομένουν να διευκρινιστούν κάποια τελευταία ζητήματα.
Επίσης συζητήθηκε η από κοινού με τη ΔΕΗ συμμετοχή σε εργοστάσιο παραγωγής έξυπνων μετρητών, το οποίο θα κατασκευαστεί στην Ελλάδα, με στόχο όχι μόνο την ελληνική αγορά αλλά και άλλες ξένες αγορές, όπως της Λατινικής Αμερικής στην οποία η CMEC έχει ήδη έντονη παρουσία. Σε πλήρη ανάπτυξη το εργοστάσιο αυτό θα απασχολεί μέχρι και 400 άτομα.
Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Μ. Παναγιωτάκης και Zhang Chun έχουν υπογράψει Σύμφωνο Στρατηγικής Συνεργασίας των δύο Εταιρειών .

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου