.

Σχόλιο αναγνώστη: Eίναι άκρως αντιπαραγωγικό το πάγωμα των προσλήψεων στη ΔΕΗ

Σχόλιο αναγνώστη: "Στις 10 Φεβρουαρίου 2010 εμφανίστηκε στους Financial Times ένα ενδιαφέρον άρθρο του Martin Wolf σχετικά με την κρίση στην ευροζώνη γενικά (αλλά και στην Ελλάδα ειδικά). Με λίγα λόγια το άρθρο επισημαίνει κάτι κοινότοπο: Η έξοδος από την κρίση δεν επιτυγχάνεται μόνο με μέτρα λιτότητας αλλά κυρίως με ανάπτυξη και αύξηση της παραγωγής. Βασικός πυλώνας/μοχλός της λεγόμενης “πράσινης ανάπτυξης” που επαγγέλεται η παρούσα κυβέρνηση είναι αναμφίβολα και αναπόφευκτα η ΔΕΗ. Συνεπώς το πάγωμα των προσλήψεων στην μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας είναι σαφές πως είναι άκρως αντιπαραγωγικό και δεν βοηθά στην ανάπτυξη ενώ είναι αμφίβολο εάν συνεισφέρει στον περιορισμό των δημοσίων εξόδων (μιας και οι μισθοί των εργαζομένων μάλλον προέρχονται κυρίως από την ίδια την ΔΕΗ που είναι μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο επιχείρηση)."

1 σχόλια

  • Ανώνυμος  
    15/2/10, 7:29 μ.μ.

    Είναι χρήσιμο να διαβαστεί ολόκληρο το άρθρο, περιέχει πολλά διαφωτιστικά στοιχεία, κυρίως την αποστομωτική απάντηση στο τέλος της πρώτης παραγράφου: "It's the demand stupid", δες

    http://www.ft.com/cms/s/0/50ca0e3e-15e3-11df-b65b-00144feab49a.html

    (προφανώς για να υπάρξει ζήτηση θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη, χρήμα, παραγωγή...)

    Ο Martin Wolf είναι βρετανός, καθηγητής στην Οξφόρδη, αρχισχολιαστής των Financial Times, έχει χρειστεί ιππότης από τη βασίλισσα, είναι οργανωτής του οικονομικού φόρουμ του Νταβός κλπ. Να που διεθνείς κεφαλαιοκράτες και αριστεροί/κομμουνιστές συμφωνούν, τα εγχώρια σαϊνια (ΔΕΗ και πασόκους) ποιος θα τα πείσει?

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου