.

Ρήγμα σε αγροτική περιοχή κοντά στο Ορυχείο Μαυροπηγής [με video]

Πηγή: www.kozan.gr

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Μαυροπηγής στην Πτολεμαΐδα του νομού Κοζάνης εξαιτίας ενός ρήγματος που πλησιάζει στα πρώτα σπίτια του οικισμού. Το ρήγμα που βρίσκεται μεταξύ του ορυχείου Μαυροπηγής της ΔΕΗ και του οικισμού ξεπερνά ήδη τα 300 μέτρα σε μήκος, ενώ το βάθος σε ορισμένα σημεία είναι σχεδόν 1,5 μέτρο και το "άνοιγμα" αγγίζει το μισό μέτρο. [ακολουθει video]

Μηχανικοί της ΔΕΗ και υπεύθυνοι του ορυχείου, οι οποίοι και εξέτασαν το ρήγμα εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί, ωστόσο παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το νομάρχη Κοζάνης, Γιώργο Δακή, τη Δευτέρα αναμένεται και το πόρισμα μηχανικών της νομαρχίας καθώς και αυτοί με τη σειρά τους εξετάζουν το φαινόμενο.

Ωστόσο οι κάτοικοι εκφράζουν έντονη ανησυχία καθώς η εξέλιξη του ρήγματος φαίνεται απειλητική.

«Το ρήγμα εντοπίστηκε τυχαία, πριν από μερικές μέρες, κατά τη διάρκεια του θερισμού των χωραφιών. Τότε το βάθος του δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο σήμερα και μπορούσε να το περάσει η θεριζοαλωνιστική μηχανή. Βλέπουμε ότι εξελίσσεται γρήγορα», επισημαίνει ο πρόεδρος του συλλόγου πληττομένων "Η Μαύρη Πηγή" Αναστάσιος Εμμανουήλ.

Κατά τον κ.Εμμανουήλ, οι κάτοικοι αυτού του μικρού οικισμού, που στο σύνολό τους δεν ξεπερνούν τους 600, ταλαιπωρούνται χρόνια από τη συνύπαρξή τους με το ορυχείο της ΔΕΗ και ζητούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τις οικογένειές τους.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου