.

Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών για το Φωτοβολταϊκό Πάρκο 200 MW της Κοζάνης

Την ερχόμενη Παρασκευή είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, πλην οικονομικής, για το μεγάλο έργο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, το φωτοβολταϊκό πάρκο 200 MW στην Κοζάνη.


Είναι η δεύτερη παράταση που έδωσε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, καθώς οι περισσότερες από τις 13 εταιρίες της short list διαμήνυσαν ότι αδυνατούν να βρουν χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου. Το έργο είναι προϋπολογισμού της τάξης των 300 εκατ. ευρώ και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα συμμετέχει με ένα ποσό περίπου 45 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρίας εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος που αναμένεται την Παρασκευή, καθώς το γενικότερο περιβάλλον δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ελκυστικό. Εκτός από το country risk που επηρεάζει τη χρηματοδότηση του project ήρθε να προστεθεί και η αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι με τα φωτοβολταϊκά.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες διαθέτει αυτή τη στιγμή χαρτοφυλάκιο έργων 4000 MW, τα οποία δεν μπορούν να υλοποιηθούν, καθώς δεν υπάρχει η αναγκαία χρηματοδότηση. Σε λειτουργία διαθέτει συνολικά 150 MW. Φέτος προστέθηκε το αιολικό στα Ακούμια Κρήτης, ισχύος 7,2 MW, παραδόθηκαν μικρά φωτοβολταϊκά σε στέγες κτιρίων της ΔΕΗ, στην Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο και για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ έως τα τέλη Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει και υδροηλεκτρικό 2,5 MW στην Αλατόπετρα Γρεβενών. Για το 2013 η εταιρία έχει προγραμματίσει την κατασκευή φωτοβολταϊκών σε στέγες 700 KV.

Πηγή: ERGON blog

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου