.

Σπάρτακος: Επαφές στην Αθήνα για την επίλυση του προβλήματος στο Ορυχείο Αμυνταίου

Κάθε μέτρο και κάθε πρωτοβουλία που θα μπορούσε να δρομολογήσει θετική εξέλιξη σε ό,τι έχει να κάνει με τη λειτουργία του Ορυχείου Αμυνταίου, που βρίσκεται σε οριακό πλέον σημείο και απειλείται με κλείσιμο εξαιτίας της δραστηριότητας της αρχαιολογικής υπηρεσίας, προτίθεται να αναλάβει το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν σταμάτησε να ασκεί πιέσεις προκειμένου να αποσοβηθούν τα χειρότερα.

Άκρως προϊδεασμένο και προδιατεθειμένο για τα όσα κάποιοι κατά πάσα πιθανότητα απεργάζονται σε ό,τι έχει να κάνει με την τύχη του Ορυχείου και έχοντας υπολογίσει πάρα πολύ καλά το κόστος, τις αρνητικές συνέπειες και τις ευρύτερες δυσμενείς επιδράσεις από το κλείσιμο του Ορυχείου, ελέω αρχαιολογικών εργασιών, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σαφώς και θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξευρεθεί λύση.
Η συνέχιση της λειτουργίας του Ορυχείου,  η ομαλή τροφοδοσία των ΑΗΣ Αμυνταίου και Μελίτης (που θα εξασφαλίσουν την ισορροπία του συστήματος παραγωγής και θα εξοικονομήσουν τεράστια χρηματικά ποσά που χάνονται τούτη την ώρα από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε μια χώρα που ψυχορραγεί οικονομικά) αποτελεί δέσμευση του συνδικάτου, που αυτή την ώρα εξετάζει κάθε ενδεχόμενο που  θα εξομαλύνει την κατάσταση.
Επιπροσθέτως,  βασικό μέλημα αποτελεί η ΜΗ μετακίνηση εργαζομένων, που για το σωματείο αποτελεί κόκκινη γραμμή, αλλά και το κόκκινο πανί που θα σημαίνει καμία ανοχή προς κάθε κατεύθυνση που θα ευθύνεται για μια τέτοια κίνηση.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τη Διοίκηση της ΔΕΗ και την Αρχαιολογική υπηρεσία:
●  Να αξιολογήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και να αντιληφθούν τα όσα δυσμενή προμηνύονται
●    Να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν
● Να προστατέψουν τους εργαζόμενους και να αναθεωρήσουν τις «υποκειμενικές/πρόχειρες» δικαιολογίες και τα προσχήματα που έχουν φέρει το Ορυχείο στην ώρα μηδέν, απειλώντας πολλά δεινά με Εθνικές επεκτάσεις.
     Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ουδέποτε εναντιώθηκε στις αρχαιολογικές ανασκαφές και εργασίες όπου και αν αυτές έγιναν και ουδέποτε είχε την πρόθεση να παραγνωρίσει τον μόχθο των ειδικευμένων επιστημόνων και εργατών, αλλά ούτε και το πλήθος των ευρημάτων. Ενίσταται όμως στις διαδικασίες που επιλέγονται –στην συγκεκριμένη περίπτωση- προκειμένου να περαιωθούν αυτές οι διαδικασίες και εργασίες, δημιουργώντας τριγμούς που φθάνουν στα θεμέλια της εθνικής μας οικονομίας, ενώ εκτιμά ότι η πολιτιστική κληρονομιά έχει πραγματική αξία και ουσία όταν αξιοποιείται σωστά και δε «θάβεται» σε δωμάτια τη στιγμή που γίνεται τόσος κόπος να έρθουν στην επιφάνεια.
     Εμπλέκοντας και την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας στο όλο θέμα ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΕΗ και τους αρμόδιους υφυπουργούς, προσδοκώντας επίλυση του προβλήματος.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου