.

ΑΠΕ: ο μόνος δρόμος για την επίτευξη των στόχων της ΕΕ

Νέα μελέτη του WWF ανέλυσε τα πέντε σενάρια του «Οδικού Χάρτη Ενέργειας για το 2050» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τεκμηριώνοντας ότι αν η Ευρώπη συνεχίσει στον ίδιο δρόμο , η μείωση των εκπομπών θα αγγίξει μόλις το 40% έως το 2050. Αντίθετα, η άμεση και εντονότερη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα, καθώς και η εξοικονόμηση ενέργειας, αποτελούν τα κλειδιά για την επίτευξη του στόχου μείωσης των εκπομπών της ΕΕ κατά 95%, έως τα μισά του 21ου αιώνα.
Σε αυτό το πλαίσιο, το WWF υποστηρίζει ότι πλέον κάθε επιλογή ενέργειας, πέραν της αποδοτικής χρήσης των ΑΠΕ, οφείλει να δικαιολογεί την ύπαρξή της, κι όχι το αντίστροφο που ίσχυε μέχρι πρότινος.

«Η στροφή προς ένα νέο ενεργειακό μοντέλο είναι επιτακτική και για την Ελλάδα της κρίσης, εφόσον θέλουμε να διασφαλίσουμε την έξοδο από αυτήν με έναν τρόπο βιώσιμο, οικονομικά και περιβαλλοντικά. Η περαιτέρω ανάπτυξη των ΑΠΕ, σε συνδυασμό με τις δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας, είναι ο μόνος τρόπος απεξάρτησης από εισαγωγές καυσίμων αλλά και από τα εγχώρια ορυκτά καύσιμα, ενώ θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην εξοικονόμηση σημαντικών πόρων», σημειώνει ο Μιχάλης Προδρόμου, συνεργάτης του WWF Ελλάς σε θέματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής.
Δείτε περίληψη της έκθεσης στα Ελληνικά, εδώ.
Δείτε ολόκληρο το κείμενο της έκθεσης στα Αγγλικά, εδώ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου