.

Ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης ζήτησε να προσληφθούν ολοι οι άνεργοι της Φλώρινας στη ΔΕΗ

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης παρευρέθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΤΕ ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.
Παρευρέθηκαν, ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, βουλευτές, γενικοί διευθυντές της ΔΕΗ, εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, του Σπάρτακου και άλλων σωματείων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε στις πάγιες θέσεις του νομού Φλώρινας:

  • Πρόσληψη όλων των ανέργων του νομού Φλώρινας (εργαζόμενων, εμπειροτεχνών και εργολάβων) μέχρι εξαντλήσεως όλου του καταλόγου.
  • Δωρεάν ρεύμα σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες.
  • Εξόφληση όλων των παλαιότερων χρεών, από ιδιωτικές εταιρίες, αλλά και των πιο πρόσφατων.

Συμφώνησε και τόνισε το λεχθέν από τον πρόεδρο της ΔΕΗ «τα ευκόλως εννοούμενα δεν παραλείπονται» και ζήτησε αυτό να ισχύσει και στις σχέσεις της ΔΕΗ με την Φλώρινα ήτοι, να υπάρξουν έγγραφες δεσμεύσεις για όλα τα ανωτέρω και όχι λόγια από πρόσωπα διορισμένα ή αιρετά τα οποία μετά από 1,2,3 χρόνια μπορεί να μην βρίσκονται στις θέσεις που τώρα κατέχουν. Αναφέρθηκε στο ότι έπρεπε εδώ και δεκαετίες η πολιτεία να φωταγωγεί όλη τη νύχτα κεντρικούς άξονες και πλατείες με έξοδα της ΔΕΗ στους τρεις νομούς Φλώρινας-Κοζάνης-Αρκαδίας. Αναφέρθηκε επίσης στις απώλειες ΕΣΠΑ (κονδύλια-θέσεις ανέργων-αναπτυξιακός νόμος, κ.ά.) λόγω χρέωσης του ηλεκτρικού ρεύματος στις περιοχές που παράγεται και πλασματικού πλούτου που χρεώνεται στις τρεις αυτές περιοχές. Μίλησε για τις παροχές της ΔΕΗ, για το κοινωνικό τιμολόγιο και για την ηλεκτροδότηση των νησιών (περίπου 1 δις ευρώ το χρόνιο) και ότι δικαιούνται και νομοί που παράγουν ρεύμα όπως η Φλώρινα να μπουν σε αυτά τα τιμολόγια.
Τέλος, τόνισε ότι ο νομός Φλώρινας δεν πρόκειται να παίξει το ρόλο της Ιφιγένειας. Δεν πρόκειται να δεχτεί τετελεσμένα και ευχήθηκε και προέτρεψε να αρχίσει επιτέλους ο διάλογος και η διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς.

www.vetonews.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου