.

Καστοριά: Εκδήλωση Έναρξης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνολογίες και Αξιοποίηση Ενεργειακών Πόρων» του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ξεκινά επίσημα τον πρώτο κύκλο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (επιπέδου Μάστερ) με έδρα την πόλη της Καστοριάς και αντικείμενο:

“Τεχνολογίες Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων” (Energy Technologies and Management)
Αυτή η πρώτη ανοικτή εκδήλωση, θα γίνει την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 6.00 μμ στην Καστοριά, στο Ξενοδοχείο Esperos Palace. Στην εκδήλωση θα εξειδικευτούν οι στόχοι και τα αναμενόμενα αποτελέσματα του προγράμματος.

Επίσημος Προσκεκλημένος Ομιλητής είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικης Κος Μάρκος Ασσαέλ με θέμα «Ατυχήματα κατά τη μεταφορά υδρογονανθράκων με βυτιοφόρα ή τρένα. Συμβαίνουν? Μπορούμε να τα προβλέψουμε? Να υπολογίσουμε επιπτώσεις?».

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη και προαγωγή της γνώσης και της έρευνας στις τεχνολογίες διαχείρισης και αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων, Ορυκτών και Ανανεώσιμων. Έμφαση δίνεται στο Φυσικό Αέριο, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει βασική πηγή ενέργειας κατά τη μεταλιγνιτική περίοδο, λόγω της διέλευσης του ∆ι-Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), που αποτελεί τμήμα του Ευρωπαϊκού Νότιου Διαδρόμου (South corridor). Η εισαγωγή του Φυσικού Αερίου, συνεπάγεται την προσαρμογή των υφιστάμενων και την ανάπτυξη νέων υποδομών, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση της περιοχής.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποκτά πλέον το δικό της πρώτο Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα Σπουδών στον χώρο της Ενέργειας και των Ενεργειακών Συστημάτων και είναι καλύτερα προετοιμασμένη να επωφεληθεί των θετικών εξελίξεων.

Παράλληλα, οι νέες και οι νέοι που θα παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα θα αποκτήσουν τις δεξιότητες εκείνες που θα τους επιτρέψει να είναι ανταγωνιστικοί και να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τις νέες ευκαιρίες απασχόλησης που ανοίγονται στον ενεργειακό τομέα.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ξεκινά στις 16 Δεκεμβρίου 2016 στην πόλη της Καστοριάς και όλες οι εξελίξεις αυτού του προγράμματος βρίσκονται στην ιστοσελίδα entex.uowm.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου