.

Σοβαρό ατύχημα σε εργολάβο του Νοτίου!


Δελτίο Τύπου Συνδικάτου "Εργατική Αλληλεγγύη"

Δυστυχώς ο μακρύς κατάλογος των θανατηφόρων (εργοδοτικών δολοφονιών) και πολύ σοβαρών ατυχημάτων στο Λεκανοπέδιο συνεχίζεται να μακραίνει προσθέτοντας αυτή τη φορά έναν αλλοδαπό εργαζόμενο σε εργολάβο που δούλευε για λογαριασμό της ΔΕΗ στο Νότιο πεδίο!
Ο άτυχος εργαζόμενος δούλευε σε συνεργείο επισκευής αυτοκίνητων εργολάβου στο χώρο ευθύνης της ΔΕΗ όταν τον καταπλάκωσε και τον ακινητοποίησε η καρότσα του φορτηγού τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά!
Η ίδια ακριβώς ιστορία είχε επαναληφτεί στον ίδιο χώρο πριν μερικά χρόνια όταν καρότσα φορτηγού καταπλάκωσε και σκότωσε εικοσάχρονο αλλοδαπό εργαζόμενο!
Το κακό παράγινε! Φτάνει πια! Οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι Ισολογισμοί!
Το ερώτημα που μπαίνει επιτακτικά είναι: Ποιος είναι τελικά υπεύθυνος να ελέγξει αν τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας στα Ορυχεία και στους δεκάδες εργολάβους που δραστηριοποιούνται εκεί μέσα για λογαριασμό της ΔΕΗ;
Σίγουρα έχουμε όλοι ευθύνες: Συνδικάτα, Εργατικά κέντρα, ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Επιτροπές Υγιε-ινής και Ασφάλειας αλλά κυρίως έχουν τεράστιες ευθύνες Η ΔΕΗ και το Κράτος με τους ανύπαρκτους επί της ουσίας ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Γι αυτό απαιτούμε και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για:
1) Να γίνουν άμεσα προσλήψεις στην Επιθεώρηση Μεταλλείων Βόρειας Ελλά-δας για να γίνονται τακτικοί έλεγχοι στους χώρους εργασίας.
2) Να δημιουργηθεί επιτέλους τμήμα της ΕΜΒΕ στην περιοχή μας.
3) Να δημιουργηθεί Ανεξάρτητο από την εργοδοσία και το κράτος (Ανεξάρτητη Αρχή) Σώμα τεχνικών ασφάλειας
4) Η ΔΕΗ οφείλει να κάνει αυστηρούς ελέγχους για τα μέτρα ασφάλειας και να πάψει πια να θεωρεί ότι δεν είναι υπεύθυνη σ΄ αυτόν τον τομέα!
5) Τα Εργατικά κέντρα να ασκήσουν το θεσμικό τους ρόλο κάνοντας ελέγχους!
6) Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν μπορεί άλλο να αδιαφορεί για τους εργαζόμενους στους εργο-λάβους με μια Ελιτίστικη συμπεριφορά! Να εγγράψει τώρα στη δύναμή της τα συν-δικάτα που έχουν μέλη εργαζόμενους στους εργολάβους αλλά κυρίως να ασχο-ληθεί σοβαρά με τα προβλήματά τους!

Να μπει επιτέλους τέρμα στις δολοφονίες εργατών!

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου