.

Δήμος Πτολεμαϊδας προς ΔΕΗ: όχι άλλα χρονικά περιθώρια για θέματα ρύπανσης

Επιστολή προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ απέστειλε ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, προκειμένου να εκφράσει την έντονη αγανάκτησή του για το επεισόδιο ρύπανσης των περασμένων ημερών.

Η επιστολή έχει ως εξής:

κ. Πρόεδρε,

Το μεγάλης έντασης περιβαλλοντικό επεισόδιο των προηγούμενων ημερών φέρνει για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν επιτέλους κάποια σοβαρά μέτρα που θα προστατεύουν τη δημόσια υγεία και θα δείχνουν εμπράκτως ότι η ΔΕΗ Α.Ε. επιδεικνύει τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους κατοίκους της περιοχής που έως και σήμερα έχουν δείξει ανοχή με στόχο την αρμονική συνύπαρξη ΔΕΗ και τοπικής κοινωνίας.

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε δεν μας επιτρέπει να δώσουμε άλλα χρονικά περιθώρια στη ΔΕΗ. Ζητούμε, λοιπόν, άμεσα:

Την εκπόνηση σχεδίου διαχείρισης κρίσεων, που θα επιτρέπει στην επιχείρηση να διαθέτει την απαιτούμενη ετοιμότητα στην αντιμετώπιση φαινομένων, όπως αυτό των προηγούμενων ημερών, κατά το οποίο ο συνδυασμός επιβαρυντικών παραγόντων (άπνοια, θερμοκρασιακή αναστροφή, διπλή επανεκκίνηση του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας) οδήγησε στο «κόκκινο» τους μετρητές των αιωρούμενων σωματιδίων PM10.

Να γίνει αυστηρότατος έλεγχος και επιβολή προστίμων σε όλους τους ρυπαντές του περιβάλλοντος και κυρίως στα ορυχεία.

Να ανακοινωθεί άμεσα η δημοπράτηση της νέας μονάδας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ώστε να πάψει οριστικά και αμετάκλητα η λειτουργία των ρυπογόνων μονάδων της περιοχής.

Σας κάνουμε γνωστό ότι ο δήμος Πτολεμαϊδας θα ανακοινώνει επί 24ώρου βάσεως μέσω της ιστοσελίδας του και στην κεντρική πλατεία της πόλης τα στοιχεία του Κέντρου Περιβάλλοντος της ΝΑ Κοζάνης για την καλύτερη ενημέρωση και προστασία των αγανακτισμένων πολιτών μας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου