.

ΔΕΗ: Επιλογή και ανάθεση καθηκόντων Αναπληρωτών Διευθυνόντων Συμβούλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (12.01.10)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α. Ε. κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010, αποφάσισε την πλήρωση των τριών θέσεων Αναπληρωτών Διευθυνόντων Συμβούλων με τους εξής:

1. Ο κύριος Απόστολος Μπαράτσης ορίζεται Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, με αρμοδιότητα την εποπτεία των Γενικών Διευθύνσεων Ορυχείων, Παραγωγής και Εμπορίας.

2. Ο καθηγητής ΕΜΠ κύριος Νικόλαος Χατζηαργυρίου ορίζεται Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, με αρμοδιότητα την εποπτεία των Γενικών Διευθύνσεων Διανομής και Μεταφοράς, του Διαχειριστή του Δικτύου των Νησιών και του Κέντρου Δοκιμών, Ερευνών και Προτύπων.
3. Η κυρία Ουρανία Αικατερινάρη ορίζεται Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος, με αρμοδιότητα την εποπτεία των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανθρωπίνων Πόρων & Οργάνωσης, Επιτελικών Υπηρεσιών και Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κύριος Αρθούρος Ζερβός, αναφερόμενος στον ορισμό των νέων Αναπληρωτών Διευθυνόντων Συμβούλων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
- "Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω στη ΔΕΗ τον κύριο Μπαράτση, τον καθηγητή κύριο Χατζηαργυρίου και την κυρία Αικατερινάρη, τους νέους Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους της Επιχείρησης, στους οποίους εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που καλούνται να επιτελέσουν.
Είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε αποδοτικά για την επίτευξη των μεγάλων και απαιτητικών στόχων της ΔΕΗ, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία της χώρας μας. Έχουμε μπροστά μας το Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΔΕΗ, όπου θα μπουν τα θεμέλια για τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους επενδύσεων και της λειτουργίας της Επιχείρησης.
Συνδυάζοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας και σε συνεργασία με το στελεχιακό δυναμικό, θα πετύχουμε την υλοποίηση του οράματός μας: Να αναδείξουμε τη ΔΕΗ σε πρωταγωνίστρια του ενεργειακού τομέα, μέσα και έξω από την Ελλάδα."

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΠΑΡΑΤΣΗ

Ο κύριος Απόστολος Μπαράτσης γεννήθηκε το 1954, στον Αλμυρό Μαγνησίας. Είναι επαγγελματίας Manager, με σχεδόν τριακονταετή εμπειρία, εργαζόμενος αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα, σε διευθυντικές θέσεις κυρίως, στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Είναι τελειόφοιτος (1977) του πανεπιστημίου της Πάτρας. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ, από όπου απέκτησε τα εξής πτυχία: Master of Science (1978) in Computers and Mathematics, από το Clarkson University, New York, Master of Science (1980) in Industrial Engineering, από το University of Illinois και Master in Business Administration (1986), από το Northwestern University στο Σικάγο.
Έχει απασχοληθεί ως Αναλυτής Συστημάτων, στη MAYER, BROWN & PLATT (USA - 1980-1981), ως Senior Marketing Analyst, στη SCOTT & FETCHER (USA - 1982-1986), ως Διευθυντής, Μάρκετινγκ, στη CNA CORPORATION (USA - 1987-1988), ως Γενικός Διευθυντής, στη FACADORO ABEE (Ελλάς - 1988-1990), ως Διευθυντής Χρηματοδότησης, στην KOURI CAPITAL ΒΑΝΚ (Ελλάς - 1990-1991), ως Manager, Project Finance, στην KIDDER, PEABODY & CO (USA - 1991-1993), ως Γενικός Διευθυντής, στη FΟRUM MARITIME CO (Ελλάς - 1993-1997), ως Διευθύνων Σύμβουλος, στον ΟΜΙΛΟ "ΓΕΡΜΑΝΟΣ" (Ελλάς - 1998-2001) και ως Συνιδρυτής και κύριος μέτοχος της SIBEL CΟ (Russia - 2002-2009). Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ και Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ (Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών "Ανδρέας Παπανδρέου")

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΙΟΥ

Ο καθηγητής κύριος Νικόλαος Χατζηαργυρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954.
Είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων Master of Science (1979) και Doctor of Philosophy (1982) στο γνωστικό αντικείμενο του Ενεργειακού Ηλεκτρολόγου από το UMIST Manchester, Αγγλίας.
Από το 1984 είναι μέλος ΔΕΠ του Τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, όπου εξελέγη τακτικός Καθηγητής το 1995. Διδάσκει τα μαθήματα της Ανάλυσης Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας (Μόνιμη και Μεταβατική Κατάσταση) και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Είναι Διευθυντής του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος "Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας" του ΕΜΠ και πρόεδρος της Ειδικής Συγκλητικής Επιτροπής "Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του ΕΜΠ".
Έχει διατελέσει μέλος της Συγκλήτου του ΕΜΠ και Διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος του ΕΜΠ.
Επίσης, ο κ. Χατζηαργυρίου είναι:
- Μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (Advisory Council) της Τεχνολογικής Πλατφόρμας για τα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας του Μέλλοντος (SmartGrids).
- Μέλος του Συμβουλίου της EURELECTRIC.
- Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδας (HELAS)
- Μέλος της διεθνούς επιστημονικής οργάνωσης CIGRE (Conference Internationale des Grands Reseaux Electriques ? Haute Tension).
- Πρόεδρος της Επιτροπής Μελέτης C6 ''Συστήματα Διανομής και Διασπαρμένη Παραγωγή'', και συντονιστής ομάδων εργασίας για την "Διασύνδεση και Προστασία Διασπαρμένης Παραγωγής στα Δίκτυα Διανομής" και άλλες.
- Fellow Member του ΙΕΕΕ (Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών), μέλος των Power Engineering and Computer Societies και μέλος διαφόρων επιτροπών και ομάδων εργασίας του ΙΕΕΕ.
- Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δυναμικής Ανάλυσης Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΙΕΕΕ Power System Dynamic Performance Committee).
- Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών.
Επίσης, ο καθηγητής κ. Χατζηαργυρίου, έχει διατελέσει επί σειράν ετών πρόεδρος του Ελληνικού Τομέα Ηλ.Ισχύος του ΙΕΕΕ (Greek Power Chapter) και πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος (ΙΕΕΕ Greece Section).
Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών ενέργειας (ΚΑΠΕ).
Επίσης, έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχείρησης για την εποπτεία των Δικτύων.
Ο κ. Χατζηαργυρίου έχει σημαντική διεθνή ερευνητική δραστηριότητα με συμμετοχή σε περισσότερα από 60 Ερευνητικά Προγράμματα, είναι συγγραφέας 2 βιβλίων και έχει περισσότερες από 250 δημοσιεύσεις σε έγκυρα περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων με κριτές.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗ

H κυρία Ράνια Αικατερινάρη είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές ΜΒΑ στο City University Business School του Λονδίνου.
Τα τελευταία δέκα χρόνια της καριέρας της έχει εργασθεί σε υψηλόβαθμες θέσεις και έχει αποκτήσει σημαντική τραπεζική εμπειρία, τόσο σε μεγάλους διεθνείς τραπεζικούς οίκους, όπως στην BNP Paribas (Ελλάδα, 2006-σήμερα) και στην Deutsche Bank (Λονδίνο, 1999-2001), όσο και στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, με την επαγγελματική της θητεία στην EFG Eurobank (Ελλάδα, 2001-2006).
Σε όλες αυτές τις θέσεις επικεντρώθηκε, ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, σχεδόν αποκλειστικά στον κλάδο της ενέργειας, ενώ παρείχε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών επιχειρηματικής και επενδυτικής τραπεζικής σε μεγάλες ενεργειακές εταιρείες. Όλα αυτά τα χρόνια είχε επίσης άμεση συνεργασία με τη ΔΕΗ για βασικά χρηματοοικονομικά και στρατηγικά θέματα και γνωρίζει άριστα την Εταιρεία.
Επίσης, έχει εργασθεί στην πετρελαϊκή εταιρεία Texaco - σήμερα Chevron (Λονδίνο, 1997-1999) στην ανάπτυξη επενδύσεων στην περιοχή της Κασπίας Θάλασσας, ενώ στην αρχή της καριέρας της δούλεψε ως μελετητής ηλεκτρολόγος μηχανικός στην Ελλάδα και στη Δανία.
Παράλληλα, έχει επιστημονική απασχόληση στη Μόνιμη Επιτροπή Ενέργειας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, έχοντας εκλεγεί στη θέση της Αναπληρώτριας Επιμελήτριας.
Από το 1998 μέχρι σήμερα έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και διεθνή συνέδρια σχετικά με επενδύσεις και μηχανισμούς χρηματοδότησης επενδύσεων στην ενέργεια (σε πολλά από αυτά ήταν και ομιλήτρια) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως Λονδίνο, Παρίσι, Βρυξέλες, Μόσχα, Κωνσταντινούπολη, κ.α.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου