.

Ενημερωτική συνάντηση για τη σήραγγα της Κλεισούρας

Ενημερωτική συνάντηση για τη σήραγγα της Κλεισούρας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα συνεδριάσεων του 2ου ορόφου στο κτίριο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ. Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε τις εισηγήσεις του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Παναγιώτη Πλακεντά και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή.

Στο επίκεντρο ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου ( 2ος όροφος], κτίριο ΖΕΠ στην Κοζάνη, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Παναγιώτη Πλακεντά, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, βρέθηκε η πορεία του έργου της Σήραγγας Κλεισούρας.
Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παναγιώτης Πλακεντάς, η συγκεκριμένη συνάντηση έδωσε τη δυνατότητα για την παρουσίαση των στοιχείων εκείνων που ενισχύουν την ανάγκη κατασκευής της σήραγγας, ενώ παράδωσε στους εμπλεκόμενους φορείς, που συμμετείχαν στη συνάντηση τον πλήρη φάκελο με την μελέτη, ώστε μέχρι τέλος Νοεμβρίου να υπάρξουν αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων υπέρ της ένταξης του έργου.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του έργου που αποτελεί προτεραιότητα και προτεινόμενο στα έργα σημαία, μαζί με τον δρόμο Φλώρινα – Πισοδέρι και Γρεβενά – Βασιλίτσα για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Βούλησή μας συνέχισε ο Περιφερειάρχης είναι να εξαντληθεί κάθε περιθώριο πίεσης ώστε να γίνει πράξη το όραμα των Δυτικομακεδόνων για την οδική συνένωση των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης που θα βοηθήσει στην άρση οικονομικών, κοινωνικών και τουριστικών εμποδίων, που σήμερα υπάρχουν.
Κοινή ωστόσο ήταν η εκτίμηση ότι υπάρχει συναίνεση για να προχωρήσει το έργο στο στάδιο της δημοπράτησης ενώ ενισχύει και τις προσπάθειες του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, να βάλει επιτακτικά το αίτημα στους αρμόδιους Φορείς.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου