.

Ομάδας εργασίας ΚΕΔΚΕ και ΥΠΕΚΑ για το χωροταξικό και το πολεοδομικό

Πηγή:Το Βήμα
Σε σύσταση ομάδας εργασίας ανάμεσα στην ΚΕΔΚΕ και στο υπουργείο Περιβάλλοντος που θα μελετήσει τους χειρισμούς στο χωροταξικό και στο πολεοδομικό αναφέρθηκε η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη έπειτα από συνάντησή της με την Εκτελεστική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων υπό τον Νικήτα Κακλαμάνη.
«Η ΚΕΔΚΕ έχει μια πολύ μεγάλη εμπειρία και επιστημονικό δυναμικό, που μπορεί να στηρίξει και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου μας» δήλωσε η κα Μπιρμπίλη και πρόσθεσε: «Τίποτα δε μπορεί να αποφασιστεί σε κεντρικό επίπεδο και να έχει αποτέλεσμα αν δεν υπάρχει συνεργασία, αν δεν υλοποιηθεί από το επίπεδο εξουσίας που είναι πιο κοντά στον πολίτη. Και αυτός είναι ο Δήμος».
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τα θέματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και το «καυτό» ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ο κ. Κακλαμάνης από την πλευρά του εκτίμησε με την Επιτροπή Περιβάλλοντος την οποία έχει η ΚΕΔΚΕ μπορεί να βοηθήσει, ενώ εξέφρασε τη στήριξης της Ένωσης στα δύο νομοσχέδια για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την Ανακύκλωση.
«Στα άλλα τρία θέματα που είπε η κα υπουργός, της ζητήσαμε να τα δει και με την προοπτική του μελλούμενου να νομοθετηθεί 'Καλλικράτη'. Και αυτή η τυπική και μόνιμη συνεργασία, εύχομαι να γίνει υπό τη μορφή κάποιας μεικτής επιτροπής του υπουργείου της και της ΚΕΔΚΕ η οποία θα αναλάβει να επιλύει από απλά καθημερινά προβλήματα μέχρι σημαντικότερα που θα εισηγείται προς τις δύο κατευθύνσεις για να λαμβάνουν τελικές αποφάσεις» πρόσθεσε.
Σε ερώτηση κατά πόσον θα μειωθούν τα δημοτικά τέλη με το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση, αφού οι δήμοι θα πληρώνουν κάτι άλλο από αυτό που πληρώνουν μέχρι τώρα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ είπε ότι «τα δημοτικά τέλη είναι στη δικαιοδοσία του κάθε δήμου και είναι ανεξάρτητο μ’ αυτό που λέτε. Μη μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, είναι άλλο το ένα άλλο το άλλο».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου