.

Σωματείο ΔΕΗ "Ένωση": Δυστυχώς δικαιωθήκαμε

Ευτυχώς δεν ακολουθήσαμε κάποιους στην « ωραιοποίηση » των κρατήσεων με αναδρομική ισχύει που επέβαλε η κυβέρνηση με τους Αντεργατικούς Νόμους 3833/10 και 3845/10.
Αιφνιδιασμένοι από τη νέα δυσμενή εξέλιξη σε βάρος των εργαζομένων, ξανατρέχουν να ανασκευάσουν όλα όσα έλεγαν στις ανακοινώσεις τους, στους χώρους εργασίας και στα Εργατικά Κέντρα.
Ξανατρέχουν εν όψι εκλογών να ενημερώσουν τους εργαζόμενους ότι…ΤΙ;
Ότι αυτό έπρεπε να το περιμένουν οι εργαζόμενοι;
Ότι αυτοί ξαναπαρενέβησαν να αυξηθούν οι δόσεις;
Ότι φταίει το σύστημα της επιχείρησης;
Ότι τα εκτιμώμενα ποσά που υπολογίστηκαν είναι ΛΑΘΟΣ;

Λάθος συνάδελφοι είναι η πολιτική αυτής της Κυβέρνησης, η αντεργατικοί , αντικοινωνικοί και αντισυνταγματικοί νόμοι που κατήργησαν κάθε έννοια δικαίου και ισονομίας, που κατάργησαν Σ.Σ.Ε και κεκτημένα πολλών ετών των εργαζομένων.
Τα παραπάνω θα τα αποδείξει για άλλη μια φορά η Δικαιοσύνη καθώς στις 23 Νοεμβρίου θα συζητηθεί η προσφυγή ακύρωσης των νόμων της Κυβέρνησης του Μνημονίου και της Τρόϊκας, που αφαίρεσε εν μία νυχτί από την τσέπη μας μισθούς επιδόματα και δώρα.

Συνάδελφοισσες - οι

Δεν έχουμε λόγο να ωραιοποιήσουμε την απομείωση του εισοδήματος μας.
Δεν έχουμε λόγο να καλύψουμε και να δικαιολογήσουμε τυχόν αδυναμίες των Διευθύνσεων Οικονομικών Λειτουργιών ( ΔΟΛ ) και Πληροφορικής.
Αν ευθύνεται το σύστημα, να ενημερώσει του εργαζόμενους η Διοίκηση της Επιχείρησης.
Εάν τα ποσά υπολογίστηκαν λάθος, να μην έστελναν τα ενημερωτικά οφειλών και ζητούσαν την αποδοχή διακανονισμού.
Εμείς, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι, να καταγγείλουμε την εκ του πονηρού νομιμοποίηση των παράνομων περικοπών, να σας ενημερώσουμε, καθώς και να σας ζητήσουμε την συμμετοχή σας σε κάθε πρόσκληση κινητοποίησης που θα εξαγγελθεί από το Σωματείο μας, καθώς και κάθε υπερκείμενου οργάνου (ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΓΣΣΕ ) ενάντια σε αυτούς που και πάλι μετά τις εκλογές θα θελήσουν να μας περικόψουν και άλλα επιδόματα και να μειώσουν και πάλι τους μισθού μας, για να καλύψουν τα ελλείμματα.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν ΑΜΕΣΑ την δήλωση (άλλωστε χρονικά περιθώρια υπάρχουν) καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπονόμευση του Νομικού πλαισίου της προσφυγής Ακύρωσης των Νόμων 3833/10 και 3845/10, θα ζητήσουμε δε την παρέμβαση της ΓΕΝΟΠ /ΔΕΗ για παράταση του χρονικού ορίου του διακανονισμού έως τον χρόνο έκδοσης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικράτειας.

Η « ΕΝΩΣΗ » υπεύθυνα θα ενημερώσει όλους τους συναδέλφους για τις περεταίρω εξελίξεις.



0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου