.

Πέφτουν οι υπογραφές για συµµαχία ∆ΕΗ - EDF σε πράσινες επενδύσεις

Αναδημοσίευση: Τα Νέα

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ συµµαχία στον τοµέα των Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας για την από κοινού ανάπτυξη στην Ελλάδα ενός χαρτοφυλακίου εκατοντάδων πράσινων µεγαβάτ επισφραγίζουν εντός εβδοµάδας, και συγκεκριµένα την Πέµπτη, η∆ΕΗ µε τη γαλλικήΕDF Εnergies Νouvelles, θυγατρική του οµώνυµου ενεργειακού κολοσσού.

Την ηµέρα αυτή καταφτάνει στην Αθήνα ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας Πάρις Μουράτογλου για να υπογράψει την οριστική συµφωνία µε τονπρόεδρο της ∆ΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, σταγραφεία της επιχείρησης.

Τι προβλέπει η συµφωνία
Η συµφωνία, πουεγκρίθηκεστις27 Σεπτεµβρίου από το∆.Σ. της ∆ΕΗ,προβλέπει τη δηµιουργία µεικτών εταιρειών για κάθε ένα από τα έργα ΑΠΕ που θα αναπτύσσουν από κοινού οι δύο εταιρείες στην Ελλάδα, αρχής γενοµένης απότο µεγάλο υβριδικότης EDF στην Κρήτη.

Το υβριδικό αυτό πάρκο, προϋπολογισµού 350 εκατ. ευρώ, συγκαταλέγεται ανάµεσα στα έργα που ξεµπλόκαρε τον Σεπτέµβριο η ΡΑΕ και είναι η πιο ώριµη από τις επενδύσεις της γαλλικής εταιρείας στην Ελλάδα.

Αποτελείται από αιολικά µαζί µε υδροηλεκτρικά έργα,συνολικής ισχύος90 µεγαβάτ, θα είναι από τα µεγαλύτερα του είδους του στην ευρύτερη περιοχή και η ∆ΕΗ προτίθεται να εισέλθει στο µετοχικό του κεφάλαιο µε ποσοστό 30%.

Στα επόµενα έργα της EDF, όπως τα αιολικά ισχύος 250 µεγαβάτ στη Φλώρινα και το έργο υποβρύχιας διασύνδεσης των ∆ωδεκανήσων µε ταυτόχρονη ανάπτυξη αιολικών, πρόθεση της ∆ΕΗ είναι να συµµετάσχει µε 49% στο µετοχικό κεφάλαιο των αντίστοιχων εταιρειών.

Ο προϋπολογισµός όλων αυτών των έργων ξεπερνά κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου