.

ΠΑΣΚΕ Συνεργαζόμενοι ΓΕΝΟΠ: «Ο Βασιλέας βασιλεύει, αλλά δεν κυβερνά»


1Αυτό θυμίζει η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ-ΕΤΕ, αφού επέλεξε να απαντήσει αντί της ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, δηλαδή ο Φωτόπουλος, στα όσα αληθή καταμαρτυρούσε στην πρόσφατη ανακοίνωσή του το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ/Συνεργαζόμενοι.

Όπως διαφαίνεται, δεν υιοθετούν πλέον οι σύντροφοι του ψηφοδελτίου ΠΑΣΚΕ/ΓΕΝΟΠ τις ακραίες και επιζήμιες για την παράταξη και για το Σ.Κ. συμπεριφορές Φωτόπουλου και έτσι, ως φερέφωνο η ΠΑΣΚΕ/ΕΤΕ, ανέλαβε να απαντήσει. Ο ίδιος βεβαίως, φρόντισε να στείλει από το φαξ της ΓΕΝΟΠ – ως ιδιοκτήτης – την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ/ΕΤΕ, αλλά και να αποστείλει μήνυμα στους συναδέλφους μας, ώστε να μην χάσουν και να προστρέξουν γρήγορα στην ιστοσελίδα της ΕΤΕ, για να διαβάσουν το λιβελλογράφημα της ΠΑΣΚΕ/ΕΤΕ, το οποίο μας θυμίζει τα λόγια του Ότο Φον Μπίσμαρκ: «Τα μεγάλα ψέματα λέγονται μετά τον πόλεμο, μετά το κυνήγι και κατά την εκλογική περίοδο»!!!
Σοφά λόγια και χρήσιμα ακόμη και σήμερα, για όσους προσπαθούν να ανασκευάσουν με ψεύδη τα πραγματικά γεγονότα.
Στην περίπτωσή μας, πρόκειται για μία ομάδα ανθρώπων – όχι όλη η ΠΑΣΚΕ/ΕΤΕ, υπάρχουν ευτυχώς εξαιρέσεις – όπου, όταν δεν εξαπολύουν ύβρεις, προσβολές, ασχολούνται με ανθρωποθυσίες και τους εισαγγελείς. Με άλλα λόγια είναι αυτοί που κατέλαβαν την εξουσία της ΕΤΕ, με το πρόσχημα της κάθαρσης.
Τολμούν, όμως, να ομιλούν για την συμμετοχή μας στις καταλήψεις, όταν οι ίδιοι την μόνη κατάληψη που έκαναν είναι η κατάληψη στο ταμείο της ΕΤΕ-ΔΕΗ και μάλιστα Σάββατο βράδυ για να «ελέγξουν», αυτούς που σήμερα συνεργάζονται χωρίς πρόβλημα.
Ποιος κοροϊδεύει ποιον; H υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.
Παρά ταύτα σε μία τέτοια εμπρηστική ανακοίνωση, σε ένα τέτοιο επίπεδο χωρίς ίχνος συνδικαλιστικού πολιτισμού, αλλά με διάχυτα τα στοιχεία της αλαζονείας αλλά και με πρόδηλα φληναφήματα, δεν αξίζει να απαντάς. Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι γιατί μπήκαν σε προσωπικές αναφορές εκφράζοντας μάλιστα έωλες και γενικόλογες απαξίες, θίγοντας την ακεραιότητά, την εντιμότητα και τις ηθικές αρχές μελών του ψηφοδελτίου μας.
Ως εκ τούτου, ας αναρωτηθούν ποιος έχει συνείδηση πλαστελίνης, όσοι αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια, με εντιμότητα για αρχές, για κάθαρση ή αυτοί με το πρόσχημα της κάθαρσης ανέλαβαν υψηλότερο Θώκο και αντί για κάθαρση, μας ήρθε εξ’αιτίας κακής λειτουργίας η κατάργηση όλων των κοινωνικών παροχών, οι οποίες με αγώνες κατακτήθηκαν.
Για ποια συνείδηση ομιλούν; Για την συνείδηση εκείνου που γύρισε τις πλάτες στους συντρόφους του, που τον ανέδειξαν στο ανώτερο αξίωμα, για να εισπράξουν τώρα την αχαριστία του και να εκτεθούν για την επιλογή τους αυτή σήμερα, στα μάτια του προσωπικού της ΔΕΗ.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ/Συνεργαζόμενοι ήταν μία αναγκαιότητα προκειμένου να υπάρξει μία άλλη λειτουργία της ΓΕΝΟΠ. Δυστυχώς, αντί να το καταλάβουν οι σύντροφοι της ΠΑΣΚΕ/ΕΤΕ και ο Φωτόπουλος, εξακολουθούν να ρίχνουν νερό στο μύλο. Διασπαστές δεν είμαστε εμείς –  άλλωστε τι διασπάσαμε την φωνή ενός ανδρός – αλλά εσείς που συνεχίζετε με τις εμπρηστικές και υβριστικές σας ανακοινώσεις. Δεχτείτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε ότι ο αγώνας ο δικός μας είναι ο αυθεντικός αγώνας της ΠΑΣΚΕ, χωρίς ιδιοτέλεια, έχει αρχές, όραμα, στόχους και δεν έχει καμία σχέση με τον άναρχο τρόπο που επιλέγετε εσείς.
Παρά ταύτα, συμμετέχουμε στις καταλήψεις όταν υπάρχει σκοπός, ενώ δεν κάνουμε καταλήψεις έχοντας ως αυτοσκοπό την προβολή, διεγείροντας την κοινωνία, όπως συνέβη στην Πειραιώς, αλλά και πρόσφατα στην τελευταία κατάληψη του Κ.Η.Υ, όπου έπρεπε ντε και καλά να γίνει σύλληψη. Γιατί άραγε δεν αποχώρησαν από το Κ.Η.Υ, αφού πήρανε τα στοιχεία; Ποιος πιστεύει ότι έτσι γράφεται η ιστορία; Πόση έπαρση και αλαζονεία θα δούμε;
Σύντροφοι της ΠΑΣΚΕ/ΕΤΕ – όχι όλοι αλλά όσοι έχετε ευθύνη για αυτή την ανακοίνωση – έχετε αναρωτηθεί τι λέει η κοινωνία για την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ;  Γιατί άραγε την επικαλείστε; Για άλλοθι; Προκειμένου να καλύψετε τις ακτιβίστικες ενέργειες σας; Άραγε, γνωρίζετε τι λέει η κοινωνία της ΔΕΗ για τους βερμπαλιστικούς λόγους και  δηλώσεις της ηγεσίας;
Αναρωτηθήκατε γιατί υπήρξαν αυτά τα ποσοστά της απεργίας τι έχει φταίξει γι’αυτό; Ή, οι ηθικοί αυτουργοί για τα κακά αποτελέσματα είναι το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ/Συνεργαζόμενοι, όπως κατηγορείτε; Αλήθεια στο Λεκανοπέδιο της  Δ.Μακεδονίας δεν βοήθησε το ψηφοδέλτιο μας για να βγουν οι μονάδες; Ναι ή Όχι; Γιατί το οργανωτικό της ΓΕΝΟΠ, δηλαδή η ΠΑΣΚΕ, δεν συμπεριέλαβε σε κανένα χώρο για ενημέρωση στελέχη του ψηφοδελτίου ΠΑΣΚΕ/Συνεργαζόμενοι, αλλά στείλατε νεόκοπους «συνδικαλιστές», χωρίς συνδικαλιστική παιδεία, όπου αντί να προπαγανδίζουν την απεργία και να αναφερθούν στα προβλήματα λοιδορούσαν με προκλητικό τρόπο πρόσωπα από το ψηφοδέλτιό μας. Άραγε πόσο καλό κάνανε για την επιτυχία της απεργίας;
Παρόλα αυτά εμείς και στους χώρους πήγαμε και ανακοινώσεις βγάλαμε και μηνύματα στείλαμε για τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα.
Εσείς, άραγε που δουλέψατε τον αγώνα πολλές μέρες πριν, ποια ποσοστά φέρατε στο χώρο δουλειάς σας; Πρόεδρε της ΕΤΕ, τι ποσοστό απεργίας είχε η υπηρεσιακή σου μονάδα, η Ελαίδα;  Σε ικανοποιεί το ποσοστό συμμετοχής 1,8% έως 5,7%;  Αφού, λοιπόν, τα ποσοστά ήταν αποκαρδιωτικά και εμείς θα δεχτούμε ότι έχουμε ευθύνες όλοι, γιατί συνεχίσατε τότε την απεργία; Για να αποδείξετε ότι είσαστε πιο πολύ αγωνιστές από την ΓΣΕΕ, δίδοντας παράλληλα διαπιστευτήρια προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος προς την ηγεσία της ΓΣΕΕ.
Αλήθεια, μας κατηγορείται για μηχανισμούς και για σχέσεις με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, αλλά και με κομματικά συμφέροντα. Φαίνεται εδώ ότι ισχύει το εξής: Όποιος διαφοροποιείται από την ΠΑΣΚΕ (;) του Φωτόπουλου είναι διασπαστής, ενώ όποιος διαφοροποιείται από την ΠΑΣΚΕ/ΓΣΕΕ είναι ο νέος Λεχ Βαλέσα. Και εν πάση περιπτώσει, εμείς όταν συμμετείχαμε στην ενιαία ΠΑΣΚΕ, παρότι είχαμε διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις, δεν διαφοροποιηθήκαμε, ούτε τραβήξαμε το χαλί του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ.
Ποιος άραγε χρησιμοποίησε τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ για να γίνει δύο φορές πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ; Ποιος εκμεταλλεύτηκε τη θέση του και συνέφαγε με την νομεκλατούρα της πολιτικής εξουσίας. Άρα αυτή η κομματική σχέση σε τι βοήθησε αφού αποσχίστηκε η διανομή,  με αποτέλεσμα να παρακαλάμε σήμερα τους υπουργούς της άλλης κυβέρνησης, να αλλάξουν τον νόμο προκειμένου να απορροφήσει τους συναδέλφους μας από το ΤΑΥΤΕΚΩ ο ΔΕΔΔΗΕ;
Επίσης, επειδή διερωτάσθε αν μπήκε κάποιο θέμα στην παράταξη και αν πράγματι λειτουργούσε Δημοκρατικά ή αυταρχικά. Απαντάμε, λοιπόν, ότι μπήκε πολλές φορές και βέβαια από συντρόφους του ψηφοδελτίου ΠΑΣΚΕ/Συνεργαζόμενοι, ο τρόπος λειτουργίας:  (τα οικονομικά της ΓΕΝΟΠ, το δάνειο, ο τρόπος διαχείρισης της καθημερινότητας, ο συνεταιρισμός, καθώς και ο ΟΚΔΕ).
Δυστυχώς, δεν συζητήθηκε ποτέ γιατί δεν τέθηκε στην ατζέντα, αφού ο υπεύθυνος της παράταξης δεν το έβαλε, άρα να συμπεράνουμε ότι δεν ήθελε αλλαγή πορείας. Ποιος φταίει γι’αυτό; Η αλήθεια είναι ότι από τότε είχε διαρραγεί η σχέση μας, ακριβώς γιατί εμείς πρεσβεύουμε  ένα διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και αυτό μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Άλλωστε, δεν θα μπορούσαμε σε καμιά περίπτωση να εξακολουθήσουμε να είμαστε συνένοχοι  και συνδικαλιστικά πιόνια, όταν ελλοχεύει ο κίνδυνος να διαλυθεί η  ΓΕΝΟΠ και να ιδιωτικοποιηθεί  η ΔΕΗ.
Άραγε, γιατί δεν υπήρξε ούτε μία αντίδραση για το 17%, που εκχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ; Γιατί δεν κάνει τώρα ΜΠΟΥΚΑ στον Ζερβό; Ξεχνάει την δήλωση του ότι θα παραιτηθεί αν ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ;
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι επειδή επαίρεστε για προσφυγές, μηνύσεις και δράσεις
 - δεν τα κάνατε μόνοι σας – ενώ κατηγορείται άλλα στελέχη, ότι είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ!!! Μπορείτε τότε να μας απαντήσετε γιατί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ποίησε την νήσαν στο κοινοπρακτικό σχήμα ΔΕΗ-Κοπελούζος, με ποσοστά 51%-49%, όταν υπάρχει απόφαση συνεδρίου κατά των κοινοπρακτικών σχημάτων; Άρα σε τι διέφερε από το κοινοπρακτικό σχήμα ΔΕΗ-RWE  ή χαλυβουργική;
Επίσης, γιατί έχουμε αφήσει την ΡΑΕ στο απυρόβλητο, ιδιαιτέρως όταν μειώθηκε η τιμή στο Αλουμίνιον Ελλάδος από 72€ στα 42€ την MW, αλλά και την μετατροπή του Αλουμίνιον της Ελλάδος σε ΣΥΘΗΑ; Έπρεπε να γίνει μπούκα, ναι ή όχι;
 Κλείνοντας σε ότι αφορά την συγκρότηση του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ, και τα ψεύδη που αναγράφονται σε σχέση με τις ομοφωνίες των παρατάξεων κ.α., απαντάμε  ότι δεν είμαστε υπέρ της καρέκλας γιατί πιστεύουμε ότι η δράση ενός ανθρώπου δεν εξαρτάται σε ποια καρέκλα κάθεται!!!
Βέβαια, σε σχέση με την συμφωνία των παρατάξεων για την συγκρότηση και όσα ισχυρίζονται στην ανακοίνωση, δεν έχουμε καμία αμφιβολία για την παράταξη της ΣΑΔ, μιας και τα τελευταία χρόνια ήταν στενοί συνεργάτες του Προέδρου, αφού ξεχάστηκαν οι χαρακτηρισμοί που αποδίδονταν στο πρόσφατο παρελθόν. Ούτε μας ξενίζει η στάση της ΕΣΚ, η οποία πάντα στις κρίσεις και στα δύσκολα είναι στο πλευρό τους συστήματος, όπως έκανε στην συγκρότηση. Κατανοούμε επίσης απόλυτα και την παράταξη της Δεύτερης ΔΑΚΕ, αφού οι άνθρωποι πήραν αυτό που ήθελαν και αλίμονο αν δεν στήριζαν την απόφαση του Φωτόπουλου.
Μας κάνει όμως εντύπωση, η στάση της ΔΑΚΕ, η οποία κατά την κρίση των αφανών και εμφανών συντακτών της ανακοίνωσης, είχε συμφωνήσει. Πάντως εάν είναι έτσι, τότε το θέατρο που παίχτηκε κατά την διάρκεια της συγκρότησης, αλλά και κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. για την απεργία ήταν αρκετά πειστικό και αξίζουν έπαινο για το υποκριτικό τους ταλέντο.
Όσο για το ψηφοδέλτιό, που εκφράζεται ως μία άλλη ΣΑΔ, είναι το μόνο που έχει ιδεολογική και πολιτική ταύτιση με τον συνάδελφο Φωτόπουλο και ως εκ τούτου είναι πλέον συνεπές.
Στην περίπτωσή μας, όμως, όσο και να απολογείσθε οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ/Συνεργαζόμενοι, έπρεπε να πάρει θέση στο πενταμελές και μάλιστα τον οργανωτικό γραμματέα, αφού είναι αριθμητικά μεγαλύτερο από το ψηφοδέλτιο της ΣΑΔ. Εσείς, όμως, προτιμήσατε την λογική της παρέας και αυτό αποδεικνύει ότι δεν έχετε αρχές.
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Καλούμε τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ :
  • Nα αλλάξει πορεία και να απομονώσει τους όποιους αυτόκλητους υπερασπιστές.
  • Να πορευτεί με βάση τις καταστατικές και δημοκρατικές αρχές που διέπουν τη λειτουργία της Ομοσπονδίας.
  • Να σεβαστεί τα αποτελέσματα του Συνεδρίου.
  • Να ασχοληθεί με τις τεράστιες εκκρεμότητες που έχουμε ως εργαζόμενοι και ΔΕΗτζήδες,  αλλά με την πορεία και την προοπτική της επιχείρησης. Η συμπληρωματική ΣΣΕ περιμένει, οι νέες μονάδες πρέπει να κατασκευαστούν, η υγειονομική μας περίθαλψη να ξαναγίνει αξιοπρεπής να περιφρουρηθεί το εφάπαξ, να αλλάξουν οι όροι λειτουργίας της Αγοράς, να διατηρηθεί ο χαρακτήρας της ΔΕΗ, να διατηρηθούν τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, να επανακτήσουμε ένα μέρος των χαμένων δικαιωμάτων μας.
  • Να αποκτήσουν όλοι οι εργαζόμενοι στην ενέργεια με το όποιο καθεστώς βασικά εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπείς αμοιβές.
  • Να προσληφθεί προσωπικό στην πρώτη γραμμή.
Αυτά και άλλα πολλά πρέπει να καθοδηγούν την σκέψη μας και την δράση μας.
Δηλώνουμε παρόντες για να σταματήσουμε τον κατήφορο που έχουν επιλέξει δυστυχώς συγκεκριμένοι σύντροφοι και συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ.
Δηλώνουμε, επίσης ότι ο εχθρός δεν είναι το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ/Συνεργαζόμενοι ούτε έχει σχέση με συμφέροντα και μέσα ενημέρωσης, όπως συκοφαντικά ισχυρίζεται η ΠΑΣΚΕ/ΕΤΕ.
Αν την ανακοίνωσή μας την προέβαλαν τα Μ.Μ.Ε. και ο ηλεκτρονικός τύπος, ένας είναι ο λόγος: Έλεγε αλήθειες, αυτές που ήθελε να ακούσει η κοινωνία και όχι μαξιμαλιστικές δηλώσεις, που κρύβουν το επίπλαστο πρόσωπο «ενός αγωνιστή». Θα συνεχίζουμε αταλάντευτα για ένα συνδικαλιστικό κίνημα χειραφετημένο, ανεξάρτητο, αφού η  ιστορία μας και οι καταβολές μας έρχονται από πολύ μακριά και προσδοκούμε να πάνε μακρύτερα, για το καλό του Σ.Κ. της ΔΕΗ, των εργαζομένων και της κοινωνίας γενικότερα, όπου έχουμε χρέος να αφουγκραζόμαστε, να ακούμε τον παλμό της και να αγωνιζόμαστε για αυτή, χωρίς ιδιοτέλεια.
Εμείς θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια και σε κάθε αγώνα της Ομοσπονδίας, αλλά παράλληλα θα διατυπώνουμε χωρίς αναστολές τις απόψεις μας όσο και αν αυτές ενοχλούν το σύστημα και το κατεστημένο.
«Ο πόλεμος είναι η δειλή φυγή από τα προβλήματα της ειρήνης».
Υ.Γ. Η επιβεβαίωση των ανωτέρω αποτελεί το γεγονός ότι βρισκόμαστε 50 μέρες μετά τις εκλογές,  έχουν γίνει δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ. και η ΓΕΝΟΠ δεν έχει καταφέρει ακόμη να συγκροτηθεί σε σώμα. Αυτό από μόνο του λέει πολλά και είναι λυπηρό. Βεβαίως κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., η δήλωση του προέδρου ήταν αποκαλυπτική. «Η ΓΕΝΟΠ βρίσκεται σε κρίση», αποφεύγοντας παράλληλα να αναφερθεί στα αίτια και στους υπεύθυνους της κρίσης. 

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου