.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Εργαστήρι Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2015 – 2016

Μετά από δύο επιτυχημένες ακαδημαϊκές χρονιές ξεκινά ο τρίτος κύκλος του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος "Ανοιχτές Δράσεις-Εργαστήρι Νεανικής Επιχειρηματικότητας" της Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση φοιτητών, αλλά και άλλων νέων και δημιουργικών ανθρώπων σε θέματα που συνδέονται με την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και το ξεκίνημα μιας νέας επιχείρησης. Οι συμμετέχοντες αποκτούν τα βασικά εφόδια για τη δημιουργία, την οργάνωση και τη διαχείριση μιας επιχείρησης δίνοντας έμφαση στην πρακτική εφαρμογή και επίλυση ερωτημάτων. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες έχουν καταστρώσει ένα επιχειρηματικό πλάνο για την ανάπτυξη μιας επιθυμητής δραστηριότητας (business plan).

Πέραν των καθηγητών – εισηγητών που έχουν εξειδίκευση και διδακτική εμπειρία στη θεωρία επιχειρηματικότητας, χρηματοοικονομικής, μάρκετινγκ, επιχειρηματικής στρατηγικής και δημιουργίας επιχειρήσεων, έχει αναπτυχθεί και ένα δίκτυο μεντόρων, επιχειρηματιών που συμβάλουν στην καθοδήγηση σε πρακτικά θέματα επιχειρηματικότητας και θέματα της αγοράς. Καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου θα πραγματοποιούνται επίσης ομιλίες στελεχών της επιχειρηματικής κοινότητας για να μεταφέρουν πολύτιμες εμπειρίες και βιώματα των ανθρώπων της αγοράς στους νέους και υποσχόμενους επιχειρηματίες. Η αξιολόγηση των επιχειρηματικών σχεδίων θα γίνει τόσο από τους διδάσκοντες όσο και από εξωτερικό συνεργάτη με εμπειρία στην αξιολόγηση επιχειρηματικών σχεδίων και επενδυτικών γενικά προτάσεων.
Βασικές ενότητες του εργαστηρίου για τους φοιτητές και τους νέους υποσχόμενους επιχειρηματίες είναι:
  1. Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα.
  2. Επιχειρηματική Στρατηγική και Καινοτομία.
  3. Μορφές Χρηματοδότησης.
  4. Μάρκετινγκ, Πωλήσεις.
  5. Εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, 5-8 απόγευμα, στους χώρους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στην Σιαλβέρα και Μπακόλα. Tα μαθήματα ξεκινούν Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 και είναι εντελώς δωρεάν όπως για τους φοιτητές/φοιτήτριες, έτσι και για τους νέους και τις νέες της περιοχής μας. Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας με τους διδάσκοντες.
Προσδοκούμε στην ενεργή συμμετοχή των νέων επίδοξων επιχειρηματικών της ευρύτερης περιοχής. Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν όλη τη σειρά των 10 συναντήσεων και ολοκληρώσουν το επιχειρηματικό σχέδιο τους θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Εργαστήριο Διαχείρισης Τεχνολογίας (MATER Lab)
Τηλ.: 24610-56660, 4
Email: esamara@uowm.gr, ylb@uowm.gr
Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Τηλ.: 24610-56250, 3, 4
Email: esamara@uowm.gr , dasta@uowm.gr
http://dasta.uowm.gr/aitisi_epixeirimatikotita/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου