.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ProLife στη Φλώρινα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εναρκτήριας συνάντησης του έργου ProLife στη Φλώρινα στις 12 Οκτωβρίου 2015.
Την συνάντηση διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ως επικεφαλής εταίρος του έργου, και συμμετείχαν ο Δήμος του Βαλάντοβο από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και το Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας – Περιβάλλοντος και Μεταφορών Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, η Πρόεδρος του Κέντρου Περιβάλλοντος και Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Καρυπίδου και ο Δήμαρχος του Βαλάντοβο Nikolche Churlinovski.
Επίσης, συμμετείχαν φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των Πρεσπών που εμπλέκονται σε δράσεις που θα υλοποιήσει το έργο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν συνοπτικά πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας καθώς επίσης και οι περιοχές των εταίρων του έργου. Τέλος παρουσιάστηκαν και οι δράσεις που κάθε εταίρος θα υλοποιήσει στα πλαίσια του έργου.
Το έργο ProLife θα διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο του 2016 και αποσκοπεί στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην προώθηση κοινών δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων στην διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Στo πλαίσιo του έργου θα δημιουργηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και από το Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ ένα πρότυπο σύστημα για την παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων και των ψαριών και παράλληλα θα διενεργηθεί ένας ετήσιος κύκλος δειγματοληψιών και παρακολούθησης της ποιότητας των βιοτικών και αβιοτικών παραμέτρων των Πρεσπών.
Επιπλέον, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος του Βαλάντοβο θα προχωρήσουν και σε έργα καθαρισμού και διαμόρφωσης των κοιτών των ποταμών Σακουλέβα και Stranec αντίστοιχα.
Η επόμενη συνάντηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στο Βαλάντοβο στα τέλη του 2015.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου