.

Στην αγορά τεσσάρων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καύσης άνθρακα και τα ανθρακωρυχεία τους προσανατολίζεται η Greenpeace.

Τα εργοστάσια και τα ορυχεία λιγνίτη, βρίσκονται στην ανατολική Γερμανία, ανήκουν στη σουηδική Vattenfal και απώτερος στόχος της ΜΚΟ είναι να τα αγοράσει για να κλείσει.
«Η Vattenfall και η σουηδική κυβέρνηση πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες για τις εκπομπές τους έξω από τα σύνορα της Σουηδίας. Αν δεν το κάνουν, πρέπει να αναλάβουμε δράση», δήλωσε η Ανίκα Γιάκομπσον, διευθύντρια της Greenpeace Σουηδίας.

Η Greenpeace δήλωσε ότι θέλει να κλείσει σταδιακά τους σταθμούς και να αποτρέψει άλλους πιθανούς αγοραστές από τη συνέχιση και επέκταση της λειτουργίας των ορυχείων. Η αξία της επιχείρησης εκτιμάται μεταξύ 2,2 - 3,3 δισ. δολ.

Οι εκπομπές της Vattenfall από τις τέσσερις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ανατολική Γερμανία είναι μεγαλύτερες από τις συνολικές εκπομπές της Σουηδίας, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Greenpeace. Μάλιστα ένας από τους τέσσερις σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος στην Ευρώπη, όσον αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η χρηματοδότηση του σχεδίου της Greenpeace θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό σε δωρεές, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της.

Πηγη: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου