.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη διανομή οικοπέδων στους δικαιούχους στη νέα θέση μετεγκατάστασης Ποντοκώμης

Ξεκίνησαν οι αναγκαίες διαδικασίες με στόχο την επιτάχυνση διανομής οικοπέδων στους δικαιούχους στη νέα θέση μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης. Για το θέμα ενημέρωσαν τη Δευτέρα σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Π. Πλακεντάς και ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης.

Ο Θ. Καρυπίδης τόνισε ότι όλα θα γίνουν σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, καθώς προτεραιότητα είναι η συναίνεση και η διασφάλιση κλίματος συνεργασίας. “Έχω δεσμευτεί κατ’ επανάληψη ότι αν επί θητείας μας δεν προχωρήσει η μετεγκατάσταση και δεν χτιστούν σπίτια, δεν θα ξαναπάω στην Ποντοκώμη” επανέλαβε ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι οι κάτοικοι της Ποντοκώμης θα πρέπει να εμπιστευτούν την περιφερειακή αρχή που κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για τη διασφάλιση των συμφερόντων της περιοχής και την εκπόνηση ενός κοινού επιχειρησιακού σχεδιασμού με τη ΔΕΗ στη βάση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας.
Στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν αναφέρθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Πλακεντάς και ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης, τονίζοντας ότι όλοι εργάζονται για την επιτάχυνση των διαδικασιών.
Ήδη η Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών Κοζάνης εξέδωσε ανακοίνωση με τα αναγκαία δικαιολογητικά και χρονοδιάγραμμα προσκόμισης στοιχείων, έτσι ώστε το σύνολο της φάσης προετοιμασίας να υλοποιηθεί με συνέπεια και έγκαιρα προς όφελος των κατοίκων.
Η συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης και η επιτάχυνση των διαδικασιών για το συντονισμό της διανομής των οικοπέδων χρονικά με τη φάση καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους (Δήμος, κάτοικοι) θα συμβάλλει στην αποτελεσματική υλοποίηση του μεγάλου έργου της μετεγκατάστασης Ποντοκώμης και στην ενίσχυση της συνοχής του νέου οικισμού. Καταγράφεται επίσης σαν καλή πρακτική και για τις άλλες μετεγκαταστάσεις που προγραμματίζονται στην ευρύτερη περιοχή, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας με τους Δήμους που αφορούν.
Έντυπα Αιτήσεων είναι διαθέσιμα στη Διεύθυνση Πολιτικής Γης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (1ος όροφος κτιρίου πρώην Ν.Α. Κοζάνης), στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Ποντοκώμης, στο Δήμο Κοζάνης, στις ιστοσελίδες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και του Δήμου Κοζάνης.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου