.

Νέα υπηρεσία υποστήριξης για θέματα ιδιωτικών έργων και μελετών προς τους μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ

Μία νέα υπηρεσία προς τους μηχανικούς μέλη του ξεκινά να παρέχει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με σκοπό την επίλυση θεμάτων  που ανακύπτουν κατά την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας στον τομέα των ιδιωτικών έργων/μελετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.
Η νέα αυτή υπηρεσία προς τους μηχανικούς  συνίσταται αφενός στην παροχή κατευθυντήριων συμβουλών στον τομέα των ιδιωτικών έργων/μελετών (πληροφόρηση για την κείμενη πολεοδομική νομοθεσία σε συνδυασμό με τη νομοθεσία περί αυθαιρέτων, σχετική μεθοδολογία και διαδικασίες) και αφετέρου στην καταγραφή και επεξεργασία αντίστοιχων επιμέρους ζητημάτων που απασχολούν συχνά τους μηχανικούς και χρήζουν διευθέτησης από το αρμόδιο Υπουργείο μέσω νομοθετημάτων ή εγκυκλίων. Συγκεκριμένα, εφόσον το θέμα που θέτει ο μηχανικός έχει ήδη διευκρινιστεί μέσω νομοθετικής ρύθμισης, εγκυκλίου, εγγράφου αρμόδιας υπηρεσίας κλπ, η σχετική πληροφορία θα παρέχεται άμεσα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα καταγράφεται με σκοπό τη γενικότερη αντιμετώπισή του. Σημειώνεται ότι τα θέματα πρέπει να αφορούν γενική εφαρμογή των διατάξεων και να διατυπώνονται με σαφήνεια.


Σύμφωνα με το Γιώργο Στασινό, πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το ΤΕΕ θέλει να παρέχει χρήσιμες και όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες στα μέλη του. «Οι μηχανικοί βρίσκουν πλέον στο Επιμελητήριό τους τον καλύτερο σύμβουλο, τον χρήσιμο συμπαραστάτη, τον δυναμικό εκπρόσωπο, τον ειλικρινή συνεργάτη που χρειάζονται στην επαγγελματική καθημερινότητά τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η λειτουργία της νέας υπηρεσίας ξεκινά από την Τρίτη 13.10.2015 και θα παρέχεται κάθε Τρίτη και Τετάρτη και ώρες 10.00 – 15.00 στον 5o όροφο, γραφείο Νο 513 στην Κεντρική Υπηρεσία του ΤΕΕ (Νίκης 4, Αθήνα). Οι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ μπορούν να επικοινωνούν για θέματα υποστήριξης στο
e-mail: engineer-help@central.tee.gr. Απαραίτητο στοιχείο στην επικοινωνία μέσω e-mail είναι τα πλήρη στοιχεία του μηχανικού (Ονοματεπώνυμο, ΑΜ, ειδικότητα, σταθερό τηλέφωνο επικοινωνίας)

Υπενθυμίζεται ότι ήδη τους τελευταίους μήνες παρέχεται από το ΤΕΕ στους μηχανικούς μέλη του αντίστοιχη υπηρεσία νομικής υποστήριξης, για παροχή νομικών οδηγιών/συμβουλών, κάθε Τρίτη & Τετάρτη και ώρες 11.00 –
14.00 στον 8o όροφο, γραφείο Νο 809 στην Κεντρική Υπηρεσία του ΤΕΕ (Νίκης 4, Αθήνα) καθώς και υπηρεσία φοροτεχνικής υποστήριξης που παρέχεται κάθε Παρασκευή και ώρες 11.00 – 14.00 στον 8o όροφο, γραφείο Νο 808 στην Κεντρική Υπηρεσία του ΤΕΕ (Νίκης 4, Αθήνα). Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου