.

Συλλαλητήριο Σωματείων Εργαζομένων ΔΕΗ την Τρίτη 4.2.14

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Όπως είναι γνωστό ψηφίστηκε επί της αρχής την Τετάρτη 29/1/14 το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ενώ η ψήφιση επί των άρθρων θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 4/2/2014. Επισημάνεται ότι η παραπέρα πώληση του Ομίλου ΔΕΗ σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα γίνει με υπουργικές αποφάσεις!!!

Σήμερα σε συνάντηση των πρωτοβαθμίων σωματείων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, αφού έγινε ένας απολογισμός της δράσης μας, αποφασίστηκαν τα εξής:
·       Να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο την Τρίτη στην Αθήνα ώρα 4 μμ. στην Πλατεία Κοραή με πορεία στην Βουλή και παραμονή μέχρι την ψήφιση κατά άρθρου του νομοσχεδίου, που αφορά την πώληση κατά 66% του ΑΔΜΗΕ σε ιδιώτη.
·       Επίσης συνεχίζονται τα απεργιακά μέτρα για τους συναδέλφους του ΑΔΜΗΕ
·       Ακόμη να γίνουν ενημερώσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς, αλλά και να πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο ξεπούλημα του Ομίλου ΔΕΗ.  
Κάνουμε σαφές στον Ελληνικό λαό ότι η ιδιωτικοποίηση του Ομίλου ΔΕΗ και η πώληση του ΑΔΜΗΕ θα επιφέρει αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, οι οποίες θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ζοφερή κατάσταση που βρίσκεται ο Έλληνας καταναλωτής με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνά να αυξάνονται τα νοικοκυριά που θα μένουν χωρίς ρεύμα.
  Καταγγέλλουμε επίσης τους ταγούς του Έθνους οι οποίοι στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την θετική τους ψήφο στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ, προβαίνουν σε δηλώσεις οι οποίες αποτελούν φληναφήματα, γενικόλογες και ψευδείς απαξίες, ότι δηλαδή η πώληση αυτή θα επιφέρει ανταγωνιστικές τιμές. Με άλλα λόγια σκοπίμως αποκρύπτουν  από τον Ελληνικό λαό ότι ο ΑΔΜΗΕ που είναι σήμερα κρατικό μονοπώλιο θα μετατραπεί σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο.
Υ.Γ.  Μετά το τέλος της συνάντησης των πρωτοβαθμίων σωματείων έγινε παρέμβαση στον Πρόεδρο της ΔΕΗ, κ.Ζερβό (πριν την Γενική Συνέλευση των μετόχων) και του ζητήθηκε να πάρει θέση ενάντια στην πώληση του ΑΔΜΗΕ καθώς και να προβεί στην διακοπή της ηλεκτροδότησης της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της Ελλάδος εξαιτίας της αναγκαστικής χαμηλής χρέωσης.  Σας κάνουμε γνωστό ότι η Γενική Συνέλευση αναβλήθηκε γιατί ο κύριος Μέτοχος δεν ήθελε να ληφθεί απόφαση.
Τα συμπεράσματα δικά σας. Πόσο να αντέξει οικονομικά η ΔΕΗ;

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΗΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου