.

ΔΕΗ: Έκδοση της τελικής ασφαλιστικής κάλυψης δανείου, ποσού € 739 εκατ. για τη Νέα Λιγνιτική Μονάδα "Πτολεμαΐδα V"

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης σχετικά με την υπογραφή ομολογιακού δανείου ύψους € 739 εκατ. με κοινοπραξία ξένων τραπεζών για τη μερική χρηματοδότηση της λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαΐδα V», η ΔΕΗ ΑΕ ενημερώνει ότι εκδόθηκε η τελική ασφαλιστική κάλυψη από τον Γερμανικό Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων EULER HERMES και ότι όλες οι προϋποθέσεις εκταμίευσης του δανείου έχουν ικανοποιηθεί. 

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ εξασφάλισε ομολογιακό δάνειο ύψους € 739 εκατ. με κοινοπραξία ξένων τραπεζών και ετήσιο συνολικό κόστος κοντά στο 5% που θα υποστηρίζεται από τον Γερμανικό Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Euler Hermes. Ένα τέτοιου μεγέθους δάνειο αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης που δείχνουν διεθνείς οργανισμοί τόσο ως προς το συγκεκριμένο έργο και την Εταιρεία αλλά και ως προς τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας. 

Οι δράσεις και απαιτούμενες διαδικασίες σχετικά με την υλοποίηση αυτού του εξαιρετικά σημαντικού ενεργειακού έργου προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και βάση του χρονοδιαγράμματος που έχει καταρτίσει η Εταιρεία. 

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου