.

Έναρξη κατάρτισης μητρώου πιστοποιημένων επιθεωρητών

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας κατάρτισης του Μητρώου Πιστοποιημένων Επιθεωρητών.
Έργο των Επιθεωρητών Άδειας Λειτουργίας είναι η διενέργεια περιοδικών επιθεωρήσεων σε μεταποιητικές ή συναφείς εγκαταστάσεις. Η διαδικασία ανάθεσης διενέργειας των επιθεωρήσεων γίνεται από τις Αδειοδοτούσες Αρχές κατόπιν ετήσιου προγραμματισμού περιοδικών επιθεωρήσεων των εγκαταστάσεων που αυτές έχουν αδειοδοτήσει. Τα μέλη των κλιμακίων (μονομελή ή διμελή) ορίζονται από την Αδειοδοτούσα Αρχή, έπειτα από αυτόματη και τυχαίας προσπελάσεως ηλεκτρονική κλήρωση, μεταξύ των Επιθεωρητών που ανήκουν στο Μητρώο.

Το Μητρώο Πιστοποιημένων Επιθεωρητών καταρτίζεται σύμφωνα με το αρ. 27 του ν. 3982/2011 (Α΄ 143) και το υπ΄αρ΄126/2012 π.δ (Α΄227) και προσκαλεί όσους έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και επιθυμούν να αποκτήσουν άδεια Επιθεωρητή, σύμφωνα με τον ορισμό της παρ. 2 του αρ. 2 του υπ΄αρ΄126/2012 π.δ (Α΄227), να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  σύμφωνα με την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, www.ggb.gr και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, www.ypoian.gr.

Οι άδειες Επιθεωρητή διακρίνονται σε 2 κατηγορίες :
α) άδεια Επιθεωρητή δραστηριοτήτων χαμηλής όχλησης, που δίνει στον κάτοχό της το δικαίωμα να διεξάγει επιθεωρήσεις για δραστηριότητες χαμηλής όχλησης, σύμφωνα με την κατάταξη της ΚΥΑ οικ. 3137/191/Φ.15 /21.3.2012 (Β΄1048).
β) άδεια Επιθεωρητή δραστηριοτήτων κάθε βαθμού όχλησης, που δίνει στον κάτοχό της το δικαίωμα να διεξάγει επιθεωρήσεις για δραστηριότητες όλων των βαθμών όχλησης, σύμφωνα με την κατάταξη της ΚΥΑ οικ. 3137/191/Φ.15/21.3.2012 (Β΄1048).

Οι υποψήφιοι Επιθεωρητές πρέπει να:

α) να είναι Διπλωματούχοι Μηχανικοί ή αντίστοιχης ειδικότητας Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ή αντίστοιχης ειδικότητας Μηχανικοί που έχουν αποκτήσει αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στη χώρα μας κατ’ εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.
β) να διαθέτουν αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία, σε ένα από τα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα, σχετικά με μεταποιητικές και συναφείς δραστηριότητες :
σχεδιασμός
λειτουργία (παραγωγή-συντήρηση)
έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας (ενεργός συμμετοχή, διεξαγωγή αυτοψιών κλπ).

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου