.

Ως τα μέσα Ιανουαρίου το «Νew Deal» για τις ΑΠΕ προανήγγελε το ΥΠΕΚΑ

Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου του 2014 θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το «Νew Deal» για την αγορά ΑΠΕ, προαναγγέλλει σε επιστολή του προς την ΡΑΕ, στις 30 Δεκεμβρίου 2013, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου.

Η επιστολή του κ. Παπαγεωργίου, η οποία προηγήθηκε της απόφασης της Ρυθμιστικής Αρχής σχετικά με το ΕΤΜΕΑΡ, αναφέρει ειδικότερα ότι «το ΥΠΕΚΑ έχει εκπονήσει Σχέδιο Νόμου με προτεινόμενες ρυθμίσεις για την οριστική διευθέτηση του ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού, το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Ιανουαρίου 2014 και θα κατατεθεί προς ψήφιση μέχρι το τέλος του ίδιου μηνός».
Στην επιστολή σημειώνεται επίσης ότι «οι ρυθμίσεις αυτές λαμβάνουν υπ’ όψιν τα σημερινά επίπεδα ΕΤΜΕΑΡ, και μεταξύ άλλων παρεμβάσεων προβλέπουν μείωση της αποζημίωσης των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μέσω του συστήματος εγγυημένων τιμών, κατά τρόπο που να μειώνεται σταδιακά το τρέχον έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού, με τελικό στόχο το μηδενισμό του στο τέλος του 2014».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου