.

ΓΕΝΟΠ: Κάλεσμα προς τα σωματεία - μέλη για συστράτευση προς τον κοινό στόχο

Την Πέμπτη 13 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τα σωματεία – μέλη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Στη σύσκεψη αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός για τις εξελίξεις που αφορούν τον όμιλο ΔΕΗ και τους εργαζόμενους.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η κοινή συστράτευση και συσπείρωση για τον κοινό στόχο, ο συντονισμός και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Έχουμε καθήκον και υποχρέωση να προστατεύσουμε τον Όμιλο ΔΕΗ και τους εργαζόμενους από κάθε είδος αρπαχτικών που έχουν σκοπό να κατασπαράξουν και να λεηλατήσουν την πρώτη βιομηχανική Επιχείρηση της χώρος.
Στη συζήτηση επισημάνθηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα στήριξης του θεσμού και ότι η ΓΕΝΟΠ παρά τα όποια λάθη, τυχόν παραλήψεις και επιμέρους συμπεριφορές, παρά τη λυσσαλέα επίθεση του συστήματος και παρά τις αντίθετες προβλέψεις ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΟΡΘΙΑ, δύναμη ευθύνης, εμπόδιο στα σχέδια και τις κυβερνητικές αποφάσεις για ιδιωτικοποίηση των θυγατρικών και μητρικής ΔΕΗ.
Η εμπειρία, η ιστορική διαδρομή, η προσφορά της ΓΕΝΟΠ η συνδικαλιστική γνώση, η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα μας οδηγούν και μας καθοδηγούν για να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στους εργαζόμενους που τους διακατέχει η ανασφάλεια και αβεβαιότητα.
Στη σύσκεψη επισημάνθηκε και αποφασίστηκε:
1.         Εντός του Μαρτίου 2014 θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ.
2.         Ειδική αναφορά στα οικονομικά της Ομοσπονδίας και τις υποχρεώσεις των σωματείων μελών.
3.         Σεβασμός και τήρηση του Καταστατικού της ΓΕΝΟΠ από το σύνολο των σωματείων – μελών.
4.         Δέσμευση των σωματείων να καταθέσουν γραπτές προτάσεις και θέσεις για καλύτερη λειτουργία και τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων.
5.         Κάλεσμα των εκπροσώπων των εργαζομένων ( ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΤΑΥΤΕΚΩ κλπ) να καταθέσουν γραπτώς προτάσεις και θέσεις για καλύτερή γνώση και πληρέστερη εικόνα των επιμέρους τομέων δράσης και λειτουργίας τους.
6.         Συγκρότηση επιτροπών για κάθε θεματική ενότητα.
7.         Βγήκε το συμπέρασμα ότι η κριτική στη λειτουργία της ΓΕΝΟΠ πρέπει και επιβάλλεται να γίνεται, όπως επίσης το δικαίωμα και η υποχρέωση της ΓΕΝΟΠ να ασκεί κριτική και να παρακολουθεί τη λειτουργία των σωματείων.
8.         Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι συμπεριφορές και πρακτικές εργοδοτικού συνδικαλισμού απ’ όπου και αν προέρχονται εκθέτουν και προσβάλουν το υγιές συνδικαλιστικό κίνημα.
9.         Από τη συζήτηση βγήκε το ΜΗΝΥΜΑ ότι ΓΕΝΟΠ χωρίς σωματεία και σωματεία χωρίς ΓΕΝΟΠ δεν έχουν μέλλον.
10.       Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με σεβασμό στις αποφάσεις, με αλληλεγγύη και ενότητα ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου