.

Παραίτηση Γενικού Διευθυντή Ορυχείων ΔΕΗ κ. Μελά

Αναδημοσίευση άρθρου Πρώτο Θέμα, 29.04.09, του Σωτήρη Χιωτάκη

«Ανταποκρινόμενος στο αίτημά σας, σας γνωρίζω ότι υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ορυχείων από 1/5/2009».

Με αυτήν την διατύπωση ο Γενικός Διευθυντής Ορυχείων της Κώστας Μελάς βάζει τέλος σε μία θητεία 3,5 ετών, σε μία εξέλιξη που έρχεται ως απόρροια της συνάντησης που είχε την Δευτέρα το βράδυ με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Τάκη Αθανασόπουλο και που δημιουργεί ένα νέο σκηνικό διοικητικής κρίσης στην ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr , οι δύο άνδρες συναντήθηκαν κατ΄ ιδίαν στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου το βράδυ της Δευτέρας, μετά το πέρας συνάντησης στην οποία είχε παρευρεθεί και η Γενική Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων κ. Ειρήνη Τζαννέτου.

Στην ΔΕΗ υπάρχει μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα για σύγκρουση του κ. Μελά με την κ. Τζαννέτου, με αφορμή τις τελευταίες μετακινήσεις και τοποθετήσεις στελεχών τις οποίες η εκ των πλέον στενών συνεργατών του κ. Αθανασόπουλου γενική Διευθύντρια δρομολόγησε και στην Γενική Διεύθυνση Ορυχείων.

Η σχετική φημολογία δεν φαίνεται να μπορεί να επιβεβαιωθεί από τη στιγμή που ο κ. Μελάς συνυπέγραψε ως συναρμόδιος το σύνολο των αλλαγών στη Γενική Διεύθυνση, σηκώνοντας και το βάρος των όποιων τριβών με τα δυσαρεστημένα στελέχη της. Αλλά ο κ. Αθανασόπουλος φέρεται να επικαλέστηκε την ανάγκη ανανέωσης, καθώς ο κ. Μελάς είναι συνομήλικός του στο 65ο έτος της ηλικίας του, προκειμένου να τοποθετηθεί νεώτερο στέλεχος το οποίο θα «τρέξει» την Γενική Διεύθυνση Ορυχείων σε άλλους ρυθμούς.

Η εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση της προσκείμενης συνδικαλιστικής παράταξης της ΔΑΚΕ, καθώς ο κ. Μελάς είναι από τα στελέχη της ΔΕΗ που πρόσκεινται καθαρά στην κυβερνώσα παράταξη. Η αντίδραση των Δακιτών προφανώς δεν είναι και η πλέον ευχάριστη εξέλιξη για τον μάνατζερ της ΔΕΗ, όπως φυσικά και το γεγονός ότι ο κ. Μελάς δεν επέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος, ως είθισται, «προσωπικούς λόγους»…

Ένα ακόμη ζήτημα που προκαλεί σασπένς σχετίζεται με το ότι ενώ το επεισόδιο είχε λάβει χώρα από την Δευτέρα και η παραίτηση Μελά είχε υποβληθεί γραπτώς την Τρίτη το πρωί, ουδεμία σχετική ενημέρωση είχε γίνει στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ που πραγματοποιήθηκε εκείνη την ημέρα…

Υπάρχει η εκτίμηση ότι ενδεχομένως υπό την πίεση και της ΔΑΚΕ ο κ. Αθανασόπουλος θα ζητήσει να ανακληθεί η παραίτηση του κ. Μελά και το όλο επεισόδιο να θεωρηθεί ως …μη γενόμενο, αλλά είναι προφανές ότι η συνεργασία των δύο ανδρών στην διοίκηση της ΔΕΗ δεν είναι πλέον εφικτή.

Πάντως ο κ. Αθανασόπουλος θα δει σήμερα τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, αλλά δεν θα είναι …μόνος του, καθώς έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο υπουργικό γραφείο με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ κ. Μάκη Παπαγεωργίου, με αντικείμενο την εκκρεμότητα που υπάρχει στην υπογραφή της νέας σύμβασης προμήθειας αερίου.

Αλλά, όσο να’ ναι, όλο και κάτι θα έχουν να πουν Υπουργός και μάνατζερ για το ζήτημα…

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου