.

Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή και την Ενεργειακή Ασφάλεια στην Αθήνα

Διεθνής Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή και την Ενεργειακή Ασφάλεια θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διήμερο 12 και 13 Μαΐου 2009, με τη συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης και εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Η Διάσκεψη, με θέμα «Ο Δρόμος προς την Κοπεγχάγη: Διαχείριση της Κλιματικής Αλλαγής και της Ενεργειακής Ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και όχι μόνο», τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και οργανώνεται στο πλαίσιο της ευρύτερης συζήτησης ενόψει της Συνόδου της Κοπεγχάγης το Δεκέμβριο, όπου θα υπογραφεί η διεθνής συμφωνία που θα διαδεχθεί το Πρωτόκολλο του Κιότο το 2012.

Τη Διάσκεψη συνδιοργανώνουν το Ινστιτούτο για την Κλιματική και Ενεργειακή Ασφάλεια (Institute for Climate and Energy Security, με πρόεδρο τον καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Ανδρέας Παπανδρέου) και οι Financial Times – Global Events.

Την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης στο ξενοδοχείο Hilton, θα κηρύξει ο Κάρολος Παπούλιας στις 9.30 το πρωί της 12ης Μαΐου. Η λίστα των ομιλητών περιλαμβάνει τον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά και τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

Πηγή: www.energia.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου