.

Σπάρτακος: Για τις δηλώσεις Σαμαρά για τη ΔΕΗ στο Ζάππειο 2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΙΓΛΗ ΕΚ ΖΑΠΠΕΙΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΤΕΙΝΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΣΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΗ

Είναι γεγονός. Τις μαντικές του ικανότητες αλλά και όποια άλλα μεταφυσικά προσόντα διαθέτει, θα πρέπει να επιστρατεύσει κάποιος εάν θελήσει να κατανοήσει το ΤΙ τελικά προτίθεται να κάνει ο κ. Σαμαράς ΟΤΑΝ θα γίνει πρωθυπουργός τούτης της χώρας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά το πολυδιαφημισμένο «Ζάππειο 2» ανέφερε αυτολεξεί «τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής θα παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο, ενώ τα κομμάτια της ΔΕΗ θα πουληθούν σε Στρατηγικούς Επενδυτές». Ναι. Αυτό ίσως ως «ατάκα» να είναι πολύ εύηχο και πολύ «πιασάρικο». Επί της ουσίας όμως; Μήπως ο κ. Σαμαράς ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο κάτι τέτοιο μπορεί να καταστεί εφικτό και δεν τον ακούσαμε;
Σε μερικές μέρες κατατίθεται στη βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο για την εναρμόνιση της χώρας με την οδηγία 72 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορά στην 3η φάση της απελευθέρωσης. Είναι τοις πάσι γνωστό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε τη θέση της Κυβέρνησης Καραμανλή (που αποτέλεσε και θέση της τότε αντιπολίτευσης) για το μοντέλο ΙΤΟ, δηλαδή για το καθεστώς διαχωρισμού της ΔΕΗ με τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής για να είναι θυγατρικές της μητρικής ΔΕΗ σε ποσοστό 100%. Μήπως μπορεί ο κ. Σαμαράς να μας εξηγήσει πώς θα γίνει αυτό; Μήπως η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ όπου φοίτησε, προτείνει μοντέλα-ουτοπίες;
Τα σενάρια λοιπόν τα οποία προκύπτουν από τα μέχρι τώρα δεδομένα, λένε ότι τώρα που η Κυβέρνηση θα ψηφίσει το Νόμο για την οδηγία 72, η Νέα Δημοκρατία δεν θα τον ψηφήσει, ΑΛΛΑ (σύμφωνα πάντα με τον κ. Σαμαρά) όταν γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ, το Ελληνικό Δημόσιο θα αγοράσει το 100% των εταιρειών μεταφοράς και διανομής, για να υπάρξει εναρμόνιση με την οδηγία 72, ενώ στην συνέχεια θα σπάσει τη ΔΕΗ κομμάτια και θα προβεί στην πώληση της Εμπορίας, της Παραγωγής (λιγνιτικής, υδροηλεκτρικών κ.α.) και των Ορυχείων. Εμμέσως πλην σαφώς και ούτε λίγο ούτε πολύ ο Πρόεδρος της Ν.Δ. μας λέει ότι προτίθεται να ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ την περιοχή μας, το Ενεργειακό Λεκανοπέδιο, «παραδίδοντάς» την στους Στρατηγικούς Επενδυτές!!! Εάν όλα αυτά δεν έχουν μέχρι στιγμής προβληματίσει και προϊδεάσει για το τι «μαγειρεύει ο Πρόεδρος» τότε….
Στα όσα επεσήμανε ο κ. Σαμαράς για την ανάγκη «να αλλάξουμε όλο αυτό το καθεστώς αφύσικων προνομίων στις ΔΕΚΟ, όπου υπάρχουν συντεχνίες που συμπεριφέρονται ως «τσιφλικάδες» της Δημόσιας Περιουσίας», δικαιολογούμε απόλυτα την άγνοιά του (αλλά δε την συγχωρούμε, καθώς αν δεν ήξερε ας ρώταγε) για το γεγονός ότι το σύνολο των Βουλευτών (και πιο συγκεκριμένα των 289) έχουν αναγνωρίσει ως περιουσία των εργαζομένων και των συνταξιούχων, ποσό 11,9 δις ευρώ που υπάρχει ενσωματωμένο στην περιουσία της ΔΕΗ. Αυτό όμως είναι κάτι που διέλαθε της προσοχής του κ. Σαμαρά, καθώς από το 1996 ως το 2007 ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ από το Ελληνικό κοινοβούλιο. Οι μόνοι κύριε Πρόεδρε που δεν δικαιολογούνται να θεωρήσουν και να υποστηρίξουν ότι έχουν προνόμια και ιδιοκτησίες στις ΔΕΚΟ είναι οι εκάστοτε κυβερνήσεις, που έτσι κι αλλιώς έχουν ταυτιστεί με τους τσιφλικάδες.
Από τα λεγόμενα δε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να μη παρατηρήσει κάποιος τη σύμπνοια και την ταύτιση απόψεων με όσα κατά καιρούς έχει πει η κ. Μπακογιάννη, ειδικά στο κομμάτι που αφορά στη …. σοβαρότητα την οποία η ίδια πριν από λίγο καιρό ζητούσε. ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ.
Όση απόσταση χωρίζει τον κ. Σαμαρά από την πραγματικότητα, άλλη τόση φαίνεται να χωρίζει το Ζάππειο από το κέντρο των Αθηνών. Μάλλον έτσι εξηγείται το γεγονός ότι ο Πρόεδρος δεν αντιλήφθηκε μάλλον και δεν έκανε καμιά αναφορά (τυχαία άραγε;) στα άθλια και καταδικαστέα γεγονότα στο κέντρο της πόλης κατά την ημέρα της απεργίας. Δεν έκανε καμιά αναφορά στον άθλιο, βίαιο και αποτρόπαιο ξυλοδαρμό φοιτητή, αλλά και εργαζομένων στο Σύνταγμα από σώματα των ΜΑΤ. ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ.
Είναι γεγονός. Μετά από όλα όσα η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, αλλά και μετά το «Ζάππειο 2» διεφάνη για μία ακόμα φορά η οργανωμένη, ξεκάθαρη πρόθεσή τους, που έχει να κάνει με τη ΔΕΗ.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συνειδητοποιώντας απόλυτα τα γεγονότα, όχι απλά επιμένει στον αρχικό σχεδιασμό, αλλά εντείνει και ενδυναμώνει. Κάνουμε RESET τώρα!

ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ
ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ «ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΑ» ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ




ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου