.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Κάλεσμα επαγγελματικών οργανώσεων για καταγραφή προβλημάτων


H Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μαζί με τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Σημαντική πρωτοβουλία για την προετοιμασία  ανάληψης περιφερειακών πολιτικών με στόχο την βελτίωση του κοινωνικού κλίματος της  επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θεωρώντας ως αναγκαία προτεραιότητα τη δημιουργία ευνοϊκότερου κοινωνικού κλίµατος για την επιχειρηματικότητα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις περιφερειακών πολιτικών που αποσκοπούν στην βελτίωση των δεξιοτήτων των επαγγελματιών και στην συνεχή προσπάθεια προσαρμογής στις νέες συνθήκες τόσο αυτών , όσο και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους.
Καλεί σε ενεργή συμμετοχή  τις επαγγελματικές οργανώσεις (ενώσεις, συλλόγους, ομοσπονδίες, σωματεία και επιμελητήρια)  του ιδιωτικού τομέα των Περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών , Καστοριάς ,Κοζάνης και Φλώρινας :
1. στη διαδικασία καταγραφής και αποτίμησης κλαδικών επαγγελματικών προβλημάτων  στην Δυτική Μακεδονία και εν συνεχεία
2. σε ειδική συνάντηση εργασίας για την επιχειρηματικότητα  και
την απασχόληση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Αναλυτικότερα ,η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καλεί  όλους τους επαγγελματικούς φορείς :
Α. Να ενημερώσουν όλα τα μέλη τους.
Β. Να αποστείλουν εγγράφως και το αργότερο έως τις 16 Μαίου 2011 ημέρα Δευτέρα, τα προβλήματα και τις προτάσεις τους με την μορφή συνοπτικού κλαδικού σχεδίου αποτύπωσης των σημερινών δεδομένων του κλάδου τους, που αφορά στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και των προτάσεων προσαρμογής, με στόχο την ανταπόκρισή των επαγγελματιών που εκπροσωπούν στις νέες οικονομικές συνθήκες .
Γ. Να συμμετέχουν σε ειδική συνάντηση εργασίας με θέμα και την δια ζώσης κατάθεση των προτάσεων τους στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε ημερομηνία που θα γίνει γνωστή με νέα ανακοίνωση στα μέσα μαζικής επικοινωνίας. 
Η Περιφέρεια με τα αρμόδια στελέχη της θα συγκεντρώσει και θα καταγράψει όλα τα στοιχεία από τους φορείς που θα ανταποκριθούν σχετικά, με στόχο αυτά να αξιοποιούνται κατάλληλα είτε για την προσαρμογή της πολιτικής της στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, είτε σε διαβήματα της προς τα αρμόδια Υπουργεία, με στόχο να διεκδικεί για λογαριασμό των επαγγελματιών της περιοχής ενισχύσεις,  χρηματοδοτήσεις αλλά και θεσμικές ρυθμίσεις, στην κατεύθυνση της  βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος και της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. 

           

Τα προβλήματα είναι πολλά και δυστυχώς η οικονομική κρίση τα διογκώνει.
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στα πλαίσια και στις δυνατότητες των αρμοδιοτήτων της, καταγράφει μεθοδικά τα προβλήματα των πολιτών και των επιχειρήσεων και προσπαθεί να δώσει διεξόδους στην κατεύθυνση  προσαρμογής όλων μας στα νέα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα.
            Αναμένουμε τη συμμετοχή όλων στην κοινή προσπάθεια.
                                               
Για πληροφορίες – διευκρινήσεις :
Τηλ: 24610 53111 , 52637
Fax:  2461053123
Mail: info@pdm.gov.gr

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ –
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ & ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΦΟΡΕΑ:
1.      ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΑΔΟΥ
1.1              Τάσεις αγοράς περιοχής ενδιαφέροντος του φορέα.
1.2              Περιγραφή και προβλήματα από (ενδεχόμενο) ανταγωνισμό.  
2.      ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
2.1              Μεταβολές της αγοράς που επηρεάζουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του  κλάδου. 
2.2              Επιπτώσεις από την οικονομική κρίση στους επιχειρηματίες του κλάδου (μείωση κύκλου εργασιών, προβλήματα πληρωμών και ρευστότητας, προβλήματα τραπεζικής σχέσης, θεσμικά – νομικά προβλήματα από την ισχύουσα νομοθεσία).
2.3              Περιγραφή του απασχολούμενου ανθρώπινου δυναμικού  στις επιχειρήσεις του κλάδου (ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι).
2.4              Προτεινόμενες λύσεις βελτίωσης οικονομικού και κοινωνικού κλίματος (νομοθεσία – φορολογία – ανάγκες κατάρτισης - τοπική αγορά και πρωτοβουλίες αρμοδιότητας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας) .      

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου