.

Αισιόδοξα μηνύματα για ενέργεια από ΑΠΕ

Από την Ημερησία...

Η παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μέχρι το 2050 και ίσως υπερκαλύψει τις ανάγκες για ενέργεια παγκοσμίως, ενώ η αναμενόμενη πρόοδος στην τεχνολογία θα οδηγήσει σε μεγάλη μείωση κόστους, υποστηρίζει μελέτη της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ (IPCC), τα στοιχεία της οποίας διέρρευσαν στο Reuters.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης της IPCC -η οποία εξέτασε 164 σενάρια αναφορικά με εναλλακτικές πηγές ενέργειας, και συνεδριάζει στο Αμπου Ντάμπι από σήμερα έως τις 13 του μηνός- η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, με εξαίρεση τη βιοενέργεια, θα αυξηθεί από τρεις έως 20 φορές μέχρι τα μέσα του αιώνα.

Οι διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ για την επίτευξη συμφωνίας κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο.

Κοπεγχάγη
Στη σύνοδο της Κοπεγχάγης, το 2009, δεν επετεύχθη συμφωνία για τη δημιουργία δεσμευτικής συνθήκης κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, την οποία η IPCC αποδίδει κυρίως στις εκπομπές ρύπων από την καύση φυσικών καυσίμων. Εμπόδιο στην παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι το κόστος, το οποίο σήμερα είναι υψηλότερο από τις τιμές ενέργειας στην αγορά.

Τμήμα της έρευνας της IPCC, θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα, αποτελώντας οδηγό για κυβερνήσεις, επενδυτές και εταιρείες, στις οποίες περιλαμβάνεται οι δανέζικες Vestas και Suzlon, που παράγουν ενέργεια με ανεμογεννήτριες. Σύμφωνα με την έρευνα, η παραγωγή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 220 έως 560 δισ. τόνους από το 2010 έως το 2050.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου