.

Σπάρτακος: Επιστολή στην Περιφέρεια για κοινή συνεδρίαση Περιφερειακού & Δημοτικών Συμβουλίων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: Πρόεδρο Περιφ/κου Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Πλακεντά

Θέμα : Σύγκλιση έκτακτης, από κοινού, Συνεδρίασης του Π.Σ. με τα Δημοτικά Συμβούλια των Ενεργειακών Δήμων και αποκλειστικό θέμα τη «μετοχοποίηση της ΔΕΗ».
Κύριε Πρόεδρε
Είναι μεγάλη η σπουδαιότητα του ζητήματος της περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ με τη διάσταση, ότι δυστυχώς προμηνύονται μόνο δυσάρεστα τόσο για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα (και μάλιστα πάρα πολλά), αφού η ΔΕΗ είναι ένας ιδιαίτερος οικονομικός και στρατηγικός στόχος. Ένας στόχος άκρως δελεαστικός, που όποιος τον κατακτήσει, θα εξασφαλίσει τον έλεγχο της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης στην χώρα. Ουσιαστικά, κάτι τέτοιο θα σημαίνει σε βάθος, έλεγχο και όλης της οικονομίας της χώρας, δεδομένου ότι όλες οι δραστηριότητες απαιτούν ενέργεια.
Στην περίπτωση μετοχοποίησης του 17%, για την περιοχή μας –αυτομάτως- θα τεθούν εν αμφιβόλω όλες οι προγραμματισμένες επενδύσεις (κατασκευή μονάδων, διάνοιξη ορυχείων, τοπικός πόρος, μετεγκαταστάσεις οικισμών, επαναπόδοση εδαφών, προστασία περιβάλλοντος) και γι΄ αυτό εκτιμούμε ότι η κατάσταση επιβάλλει μια συντονισμένη κίνηση εργαζομένων, φορέων και τοπικής κοινωνίας. Μια συντονισμένη δράση αντίστοιχης των δράσεων που πραγματοποιήσαμε σαν περιοχή για την κατάκτηση του Τέλους Ανάπτυξης Βιομηχανικών Περιοχών Παραγωγής Ρεύματος.
κ. Πρόεδρε
Πεποίθησή μας είναι ότι όλα τα παραπάνω θα πρέπει να εξεταστούν, να συζητηθούν και να οριστικοποιηθούν δράσεις και προγραμματισμοί, σε μια κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Δημοτικών Συμβουλίων των Ενεργειακών Δήμων. Δυστυχώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και θα πρέπει να δράσουμε αμ΄ έπος αμ΄ έργον .
Τα όσα διακυβεύονται είναι υψίστης σημασίας και δεν συγχωρούν ολιγωρίες και καθυστερήσεις. Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση και αναμένουμε σύντομα την απάντησή σας προκειμένου να γίνουν και όλες οι προετοιμασίες για μία τέτοια διαδικασία.
Για το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Αδαμίδης Κων/νος Βασιλειάδης
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Δακή
Επικεφαλής Συνδυασμού «Αρχή-ζουμε μαζί» κ. Ιωάννη Παπαϊορδανίδη
Επικεφαλής Συνδυασμού «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Αντώνη Τσάκωνα
Επικεφαλής Συνδυασμού «Εναλλακτική Δράση για τη Δ. Μακεδονία» κ. Αντώνη Κύρινα
Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΠΑΥΛΟΥ ΧΡ. ΑΛΤΙΝΗ» κ. Παύλο Αλτίνη

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου