.

Σπάρτακος: Εργατικό ατύχημα στο Νότιο Πεδίο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΔΙΟ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ¨ΣΚΑΛΩΜΕΝΟΙ¨ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ,
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ, ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Και το δουλεμπόριο καλά κρατεί. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι με την ανοχή που επιδεικνύεται από πολλές πλευρές, συντηρείται μια κατάσταση που θέλει και επιβάλλει στους εργαζόμενους να ¨μοιράζονται¨ ανάμεσα σε εργολάβους και ενίοτε να παίρνουν και εργατοώρες για τη ΔΕΗ .
Είναι αναρίθμητες πλέον οι φορές που ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχουμε επισημάνει (έχουμε παρέμβει, έχουμε δράσει και έχουμε κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξαλειφθεί το φαινόμενο), ότι το δουλεμπόριο έχει σταθεί αφορμή για πολλά και σοβαρά εργατικά ατυχήματα. Στη λίστα αυτών των ατυχημάτων έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα, που σημειώθηκε στο χώρο του Νοτίου Πεδίου, το πρωί της Τρίτης 17.5.11. Τεχνικός (εργολάβου) με εμπειρία ετών, που την ώρα του ατυχήματος προσέφερε εργασία με εργατοώρες στη ΔΕΗ, ανεβασμένος στην ταράτσα του μηχανουργείου, σκάλωσε σε σύρματα τα οποία και επρόκειτο να μεταφέρει, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από αυτά, να πέσει από την ταράτσα πάνω σε σταθμευμένο όχημα και από εκεί με νέα πτώση να βρεθεί στο έδαφος. ¨Ευτυχώς¨ -θα πούμε για μία ακόμα φορά- ο άνθρωπος είναι σε καλή κατάσταση και ¨γλίτωσε¨ από τα χειρότερα της διπλής πτώσης και μάλιστα από ύψος τουλάχιστον 4ων μέτρων.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη στους χώρους εργασίας, δίνουν τη μάχη στον κοινό μας αγώνα για διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ, την ώρα που τα προβλήματα της καθημερινότητά τους είναι ήδη ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, δεν δικαιολογείται να έχουν να αντιμετωπίσουν και τα εργασιακά καθεστώτα που διέπονται από δουλεμπορία και στυγνή εκμετάλλευση.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί -αυτή τη φορά με την ελπίδα ότι θα υπάρξει ευαισθητοποίηση και ουσιαστική παρέμβαση- τους υπευθύνους να παρέμβουν στα προβλήματα επιλύοντάς τα.
ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ, ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου