.

Εκδήλωση για το πρόγραμμα Eco-innovation στις Βρυξέλλες

Ενημερωτική εκδήλωση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Eco-Innovation, το οποίο υποστηρίζει την εφαρμογή της «οικολογικής καινοτομίας» σε ιδέες, προϊόντα και διαδικασίες της αγοράς και της βιομηχανίας, διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 8 Μαΐου, στις Βρυξέλλες. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων που αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές Μαΐου.

Το πρόγραμμα Eco-innovation εντάσσεται στο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία 2007-2013 (CIP) και ο συνολικός διαθέσιμος προϋπολογισμός είναι περίπου 200.000.000 ευρώ. Η "οικολογική καινοτομία" αποτελεί για την ΕΕ ένα εργαλείο-κλειδί για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων του σήμερα, αλλά και τη μακροπρόθεσμη εξασφάλιση της ευημερίας και της ανταγωνιστικότητας με την ορθότερη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν ανταγωνιστικές προτάσεις στην προκήρυξη του 2012. Περισσότεροι από 350 εκπρόσωποι μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εμπορικών συλλόγων, επιμελητηρίων, ευρωπαϊκών οργανισμών, κ.λπ. αναμένεται να παρευρεθούν. Θα παρουσιαστεί η αναμενόμενη πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2012, οι ευκαιρίες χρηματοδότησης και ο αντίκτυπος της πράσινης καινοτομίας στις ΜΜΕ, χρήσιμες συμβουλές για ανταγωνιστικέ προτάσεις, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βρουν συνεργάτες για την από κοινού υποβολή προτάσεων, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, κ.λπ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά στον δικτυακό τόπο της ΕΕ:
https://webgate.ec.europa.eu/fmi/scic/ECOINNO12/start.php

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και πρακτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο της εκδήλωσης:
http://ec.europa.eu/environment/eco-innovation/events/2012/eid_2012_en.htm

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά με live streaming, ενώ το βίντεο και οι παρουσιάσεις θα είναι διαθέσιμες μετά την εκδήλωση.

Σημειώνεται οτι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (www.ekt.gr) υποστηρίζει το πρόγραμμα Eco-innovation, ως μέλος του Enterprise Europe Network - Hellas που είναι το Εθνικο Σημείο Επαφής για την Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΕΚΤ (Αργυρώ Καραχάλιου, τηλ.: 210 7273921, e-mail: akarah@ekt.gr) για πληροφορίες, συμβουλές, υποστήριξη κατά την προετοιμασία της πρότασης, εξεύρεση συνεργατών, κ.λπ.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Ευρωπαϊκή Επιτροπή

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου