.

ΚΚΕ: Σταση πληρωμών για τους εργαζόμενους στις εργολαβίες της ΔΕΗ

Η πολιτική της ανταγωνιστικότητας , της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ Α.Ε που στόχο έχει το κυνηγητό του κέρδους και στην οποία συμφωνούν ΠΑΣΟΚ , ΝΔ και τα κόμματα του ευρωνομόδρομου, εδώ και καιρό έχει μετατρέψει σε καθεστώς το δουλεμπόριο και τον εργασιακό μεσαίωνα για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α.Ε.

ΔΕΗ Α.Ε και εργολάβοι αξιοποιώντας την καπιταλιστική κρίση , την πολιτική των μνημονίων , την ασυδοσία και την ασυλία που εξασφάλισαν από την Κυβέρνηση του Μαύρου μετώπου του αρχιτραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου και τις προηγούμενες κυβερνήσεις καταστρατηγούν κάθε έννοια εργατικής νομοθεσίας. Θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ σε σύγχρονους σκλάβους. Ευθύνη έχουν και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ –ΣΑΔ που δεν δέχονται τους εργαζόμενους στις εργολαβίες να συμμετέχουν στα σωματεία τους, αφήνοντας τους έρμαιο στις διαθέσεις των εργολάβων.

Οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες της ΔΕΗ έχουν αφεθεί στο έλεος των εργολάβων , να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας και να πληρώνονται μεροκάματο 20-25 ευρώ όπως και όταν θέλουν τα αφεντικά τους. Σε αυτές τις συνθήκες είναι πλέον καθεστώς οι μισθοί των εργαζομένων στις εργολαβίες να πληρώνονται με καθυστέρηση 2-3 μηνών και πολλές φορές να χάνονται μισθοί , δώρα, άδειες και επιδόματα αδείας. Κάθε διεκδίκηση του αυτονόητου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα συνοδεύεται με την τρομοκρατία της απόλυσης και της ανεργίας.

Η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ και η περεταίρω ιδιωτικοποίηση της δείχνει ότι το επόμενο διάστημα αυτές οι σχέσεις εργασίας θα γενικευτούν, θα γίνουν κανόνας και θα συμπαρασύρουν και τους μισθούς των μονίμων υπαλλήλων. Αυτό αποδεικνύει και η συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την καταβολή έναντι μισθού για τους μόνιμους υπαλλήλους της ΔΕΗ Α.Ε.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο δεν πάει άλλο. ΔΕΗ Α.Ε και Κυβέρνηση έχουν τεράστιες ευθύνες γι’αυτήν την αθλιότητα στα κάτεργα ων εργολάβων. Έχουν αποκλειστική ευθύνη να παρέμβουν για να καταβληθούν μισθοί και δώρα στους εργαζομένους στις εργολαβίες της ΔΕΗ

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν επειγόντως συμπεράσματα από την πείρα τους. Δεν έχουν άλλο δρόμο παρά μόνο την οργάνωση της πάλης τους και την συμμαχία της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα με στόχο την Λαϊκή Εξουσία – Οικονομία που στα πλαίσια της ένας Ενιαίος Κρατικός Φορέας Ενέργειας στον οποίο θα εντάσσεται και η ΔΕΗ θα λειτουργεί με στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι του κέρδους. Μόνο σε αυτά τα πλαίσια μπορεί να εξασφαλιστεί φθηνό ρεύμα για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα , να εξασφαλίστούν μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας, με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής οικογένειας.

Καλούμε τους εργαζόμενους με όλες τις σχέσεις εργασίας στη ΔΕΗ Α.Ε, με το αγώνα τους μέσα από τα ταξικά σωματεία και με τη ψήφο τους στις 6 Μαΐου να τιμωρήσουν ΠΑΣΟΚ , ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ ανοίγοντας το δρόμο για θετικές εξελίξεις προς όφελος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.



Κοζάνη 11/4/2012

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου