.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Σε τροχιά υλοποίησης οι Κτιριακές Υποδομές από το ΕΣΠΑ

Το Σάββατο 7 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα Γραφεία της Διοίκησης του Πανεπιστημίου με πρωτοβουλία της Διοικούσας Επιτροπής και στόχο την εξέταση της πορείας ένταξης του συνολικού κτιριολογικού προγράμματος του Πανεπιστημίου στους πόρους του ΕΣΠΑ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η κα. Γ. Ζεμπιλιάδου, Ειδ. Γραμματέας ΕΣΠΑ, ο κ. Ι. Σόκουτης, Αντιπεριφερειάρχης, εκπροσωπώντας και τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Δακή και ο κ. Χ. Κιουρτσίδης, Προϊστάμενος Διαχειριστικής Αρχής Π.Δ.Μ. από πλευράς Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, οι κκ. Γ. Αμανατίδης, Διευθυντής και Ι. Γκίνης, Διευθυντής Υποδομών από πλευράς ΑΝΚΟ ΑΕ, ενώ το Πανεπιστήμιο εκπροσώπησαν οι κκ. Π. Πατιάς, Αντιπρόεδρος ΔΕ και Η. Βλαχόπουλος, μέλος ΔΕ.

Στη σύσκεψη, αφού εξετάστηκε, η μέχρι σήμερα πρόοδος των διαδικασιών ένταξης και υλοποίησης των μελετών, επιβεβαιώθηκε η βούληση όλων για την επιτάχυνση των διαδικασιών και οριστικοποιήθηκε το χρηματοδοτικό πλαίσιο, καθώς και ο οδικός χάρτης υλοποίησης των μελετών και των κατασκευών των κτιριακών εγκαταστάσεων του πανεπιστήμιου σε Κοζάνη και Φλώρινα, συνολικής αξίας 50 και 10 περίπου εκατ. € αντίστοιχα.

Οι εντάξεις των επί μέρους υποέργων αναμένονται να υλοποιηθούν σταδιακά, με την πρόοδο την ωριμότητας, από τον Ιούλιο έως και τον Οκτώβριο του 2012, ενώ οι πρώτες εργολαβίες αναμένονται στις αρχές του 2013.

Η Διοικούσα Επιτροπή ευχαριστεί θερμά όλους τους ανωτέρω φορείς για τη υπεύθυνη στάση τους και την αμέριστη βοήθειά τους στο μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας. Επίσης ευχαριστίες οφείλονται στους Δήμους Κοζάνης και Φλώρινας για τη συνεχή στήριξη της προσπάθειας αυτής με στόχο την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.

Πηγη: kozan.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου