.

ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ: Αντίδραση για την πώληση μονάδων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δυστυχώς οι κάποιες ελάχιστες ελπίδες που είχαμε για την αλλαγή σκέψης από το Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. κ. Παπακωνσταντίνου για την πώληση των μονάδων στους ιδιώτες και ιδιαίτερα οι τρεις μονάδες που έχουν σχέση με την περιοχή μας (Μελίτη 1, Αμύνταιο 1, Αμύνταιο 2) εξανεμίστηκαν την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 έφυγε από το Υπουργείο για επικύρωση στην Κομισιόν η τελική πρόταση της χώρας μας για την πρόσβαση στους λιγνίτες, όπως επίσης σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε για την άμεση πώληση των μονάδων περιλαμβάνει και πώληση υδροηλεκτρικών δημιουργώντας την «Μικρή ΔΕΗ» .
Θεωρούμε απαράδεκτες τις πρακτικές αυτές του Υπουργού που έχουν λειτουργούν με σκοπιμότητες, στοχοποιόντας συγκεκριμένες περιοχές, αδιαφορώντας για την βούληση των κατοίκων και των τοπικών κοινωνιών που έχουν παραχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια τη γη τους για ένα καλύτερο αύριο.
Είναι καιρός ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και αν πράγματι αγαπάμε αυτόν τον τόπο και αυτό το αγαθό που μας χαρίστε η φύση που λέγεται λιγνίτης να υποκύπτουμε στις αποφάσεις του εκάστοτε Υπουργού και να γίνει ο τόπος μας εμπόριο εκμετάλλευσης.
Όλοι εμείς (οι φορείς, εργαζόμενοι και κοινωνία) είμαστε έτοιμη να προτάξουμε τα στήθη μας μπροστά στις πύλες των σταθμών και ας έρθουνε τα Μ.Α.Τ. να μας εμποδίσουν και να απελευθερώσουν τις μονάδες.

Η απάντηση όλων των εργαζομένων και της κοινωνίας είναι ξεκάθαρη:
 ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ.
 ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ .


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ


ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου