.

Ο ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Άρθρο του Μιχάλη Ραμπίδη, τ. μέλους Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Τη Μεγάλη Δευτέρα (9-4-12) για χρέος 40.000 € προς τη ΔΕΗ έγινε διακοπή ρεύματος στο δήμο Αμυνταίου που βρίσκεται στην ενεργειακή καρδιά της χώρας, με αποτέλεσμα το δημαρχείο Αμυνταίου να διακόψει διοικητικές και άλλες εργασίες για την εξυπηρέτηση των δημοτών του.
Είναι σ’ όλους τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωστό ότι η πολιτική της Επιχείρησης σε βασικά θέματα (μετοχοποιήσεις, τιμολόγια, πωλήσεις μονάδων, περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, απαλλοτριώσεις, προσλήψεις κλπ) έχουν έντονη πολιτική κατεύθυνση και χρώμα ΥΠΕΚΑ. Ακριβώς όπως η απόφαση διακοπής του Η/Ρ στο δημαρχείο Αμυνταίου.
Φυσικά και πρέπει να πληρώνονται τα χρέη προς τη ΔΕΗ από όλους όσους τη χρωστούν.
Ο μεγαλύτερος οφειλέτης προς τη ΔΕΗ είναι το δημόσιο που μόνον για το 2010 έχει χρέη 130 εκ €. Η πλειοψηφία των οργάνων αυτοδιοίκησης χρωστά τεράστια ποσά. Ως παράδειγμα μόνον ο δήμος Φαρκαδόνας-Θεσσαλίας (ΔΕΥΑ-Φ) χρωστά μισό εκ. € στη ΔΕΗ. Γιατί διακοπή στο δήμο Αμυνταίου;
Τον τελευταίο καιρό ο δήμαρχος Αμυνταίου κ Ιωακείμ (Μάκης) Ιωσηφίδης που είναι και πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Ελλάδας, μαζί με τους δημάρχους Πτολεμαίδας, Κοζάνης, Μεγαλούπολης & Φλώρινας διεκδικούν όσα οφείλει και δεν αποδίδει η ΔΕΗ και η Ελληνική Πολιτεία στις λιγνιτικές περιοχές.
Ο δήμαρχος Αμυνταίου είχε το <<θράσος>> να μην περιορίζεται μόνον σε προεκλογικά πυροτεχνήματα αλλά σταθερά να διεκδικεί αποκατάσταση των βλαβών από τη λειτουργία της ΔΕΗ επιστροφή εδαφών, μετεγκαταστάσεις χωριών, φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης, επανεκκίνηση δρομολόγιων του τραίνου κλπ.
Επί πλέον ο Μάκης ‘’κελάηδησε’’ ότι το ξεπούλημα μονάδων παραγωγής Η/Ε δεν είναι απόφαση της Κομισιόν αλλά της κυβέρνησης και ξεμπρόστιασε τον κ Παπακωνσταντίνου. Μαζί με τη Βίκυ, τον Λάζαρο και τον Γιάννη, δημάρχους Πτολεμαίδας, Κοζάνης & Φλώρινας αντίστοιχα, αμφισβητούν επίσης την ισχύουσα κατανομή & διαχείριση του πάγιου πόρου και διεκδικούν διάθεση του πόρου μόνον από τους ενεργειακούς δήμους, καθώς και αύξησή του από ο,4% στο 1,2%.
Με διάφορες κατά καιρούς πολιτικές αποφάσεις χαρίζονται πολλά εκ € στα μεγάλα ξένα και ντόπια συμφέροντα, τα οποία σήμερα, με τις αποφάσεις του κ Παπακωνσταντίνου, ακονίζουν τα μαχαιροπήρουνα να γευθούν τζάμπα πράμα Θερμοηλεκτρικές & Υδροηλεκτρικές παραγωγικές μονάδες Η/Ε ακριβοπληρωμένες από τον Ελληνικό λαό. Για να κάνουν πανάκριβο και απρόσιτο το ρεύμα στον απλό καταναλωτή, όπως συμβαίνει παντού μ’ αυτήν την πολιτική.
Ο ενοχλητικός Μάκης παίρνει ένα μήνυμα από τον εκτελεστικό βραχίονα του ΥΠΕΚΑ και της κυβέρνησης, την ΔΕΗ που είναι και προειδοποίηση για κάθε κατεργάρη ……..
Είναι μια από τις σπάνιες φορές που το Σ. Κ. της ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ & Σωματεία) έχει ένα αρραγές και ενιαίο αυτοδιοικητικό μέτωπο, μαζί με τους κατοίκους του Ενεργειακού Κέντρου. Δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τα αυτονόητα και να αντισταθούμε όλοι μαζί στις πολιτικές αποφάσεις που υποβαθμίζουν κι άλλο τον τόπο μας και τον οδηγούν στην καταστροφή. ‘’ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ‘’

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου