.

Συνέδριο ΚΕΔΚΕ για την ενέργεια (ανανεώνεται συνεχώς...)

Παρουσία του Συνηγόρου του Πολίτη, κ. Καμίνη, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης κ. Αθανασιάδη, του βουλευτή Ν.Δ. της κ. Κωνσταντινίδη, του Νομάρχη Κοζάνης κ. Δακή, του Προέδρου της ΔΕΗ κ. Αθανασόπουλου, του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ κ. Φωτόπουλου του Προέδρου του ΤΕΕ κ Βάρκα, του ΟΕΕ κ. Καρακάση, του Προέδρου του Σπάρτακου κ. Αδαμίδη, πολλών δημάρχων και αυτοδιοικητικών παραγόντων (που για λόγους συντομίας δεν αναφέρονται), σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Κοβεντάρειο, έγινε η έναρξη του Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ. Δεν προσήλθαν σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Προέδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Κακλαμάνης, ο αρμόδιος υπουργός για θέματα ενέργειας κ. Χατζηδάκης (λόγω και της προκήρυξης των εκλογών) και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Λεούδης.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Κουκουλόπουλος κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου και τόνισε ότι το μέλλον στο νομό και στην Περιφέρεια είναι η πράσινη ανάπτυξη.

Ο νομάρχης Κοζάνης στο χαιρετισμό ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στην ΕΝΑΕ και αποτελεί πρόταση προς την ΚΕΔΚΕ η διοργάνωση σε τακτά χρονικά διαστήματα συνεδρίων για την ενέργεια στο Ν. Κοζάνης. Συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, κ. Αθανασόπουλο για την της Πτολεμαϊδα 5 και τις μετεγκαταστάσεις Μαυροπηγής και Ποντοκώμης. Δήλωσε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επεξεργάστηκε νομοθετική ρύθμιση για την μετεγκατάσταση των οικισμών και είναι σε προχωρημένο στάδιο. Δήλωσε ότι η τοπική κοινωνία δεν δέχεται η ΔΕΗ να είναι ο "μεγαλοτσιφλικάς" στην περιοχή και τα εδάφη να επιστρέφονται προς εκμετάλευση στην τοπική περιοχή. Έθεσε το θέμα του εργατικού δυναμικού και των μόνμων θέσεων απασχόλησης. Ανέλυσε το δίκτυο μετρήσεων του Κέντρου Περιβάλλοντος και την διαρκή ενημέρωση της ποιότητας του αέρα στην περιοχή.

Εκ μέρους της ΝΔ τοποθετήθηκε για χαιρετισμό βουλευτής κ. Κωνσταντινίδης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "δεν απεμπολούνται τα αιτήματα της Φλώρινας".

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής κ. ΑΘανασιάδης ο οποίος ανέφερε "ότι ανακοινώθηκε από τη ΔΕΗ και την πολιτεία συνολικά για την περιοχή τα τελευταία χρόνια έμεινε στα χαρτιά. Απαξιώσαμε την περιοχή δημιουργώντας έναν "κρανίου τόπο" και να φτάσουν οι αποθέσεις στα 50 μέτρα από την Ακρινή. Βάλαμε τους ιδιώτες στην ενέργεια. Δεν έγινε καμμιά πρόσληψη τα τελευταία 5 χρόνια. Δεν έγινε καμμιά επένδυση στον τομέα της παραγωγής."

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Τσάκωνας ανέφερε ότι το συνέδριο γίνεται για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο με αυτές τις πολιτικές και ότι στην ουσία η πράσινη οικονομία αναθέτει στην καπιταλιστική αγορά την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί.

Ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού κ. Καδόγλου Θεοδόσης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Συνασπισμός για τα ενεργειακά θέματα (κινητοποιήσεις ενάντια στον λιθάνθρακα, κλπ).

Τοποθέτηση του κ. Κοτρωνιά ...

Τοποθέτηση του κ. Αθανασόπουλου...
Σημειώνεται ότι μετά την τοποθέτηση του κ. Αθανασόπουλου τέθηκαν ερωτήματα για την νέα μονάδα Πτολεμαϊδα 5 και τις μετεγκαταστάσεις (κλικ για αναλυτικά)

Μπορείτε εδώ (κλικ) να δείτε αναλυτικά όλα τα συμπεράσματα και τις ομιλίες του Συνεδρίου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου