.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Υπέρ των νέων μονάδων λιγνίτη Πτολεμαϊδα 5 και Μελίτη 2 το ΠΑΣΟΚ

Απόσπασμα από τις σημερινές απαντήσεις (23.09.09) του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου όπως αυτές φαίνονται από τον επίσημο δικτυακό τόπο του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις νέες μονάδες Πτολεμαϊδα 5 και Μελίτη 2:
ΣΠ. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ: Κύριε εκπρόσωπε στο debate μεταξύ των έξι πολιτικών αρχηγών, ετέθη ένα ερώτημα στον κ. Παπανδρέου για τις μονάδες λιγνίτη και νομίζω ότι η απάντηση του κ. Παπανδρέου επιδέχεται πιο σαφέστερων σχολίων; Έχετε να κάνετε ένα σχόλιο εσείς;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ναι, τέθηκε ένα ερώτημα, αν δεν κάνω λάθος από τον κ. Χρυσόγελο, που αφορούσε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη θέση του ΠΑΣΟΚ για νέες λιγνιτικές μονάδες, όπως η «Πτολεμαΐδα 5» και της Μελίτης.
Να το ξεκαθαρίσω γιατί δεν συζητήθηκε, γιατί δεν υπήρχε χρόνος να υπάρξει μία πιο πλήρης απάντηση. Το ΠΑΣΟΚ έχει ταχθεί υπέρ της στροφής στις ανανεώσιμες πηγές, με μεγάλη σαφήνεια. Ταυτόχρονα, η χώρα πρέπει να εκμεταλλευτεί τους εγχώριους πόρους και πρέπει να το κάνει με σύγχρονες και καθαρές τεχνολογίες.
Είναι σαφής η θέση μας υπέρ των νέων μονάδων λιγνίτη, που χρησιμοποιούν καθαρές τεχνολογίες, και αντικαθιστούν παλαιότερες μονάδες.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου