.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για την πορεία του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης στην συνεδρίασή του την Δευτέρα 23 Μαΐου 2011, εκφράζοντας την ανησυχία του για την πορεία του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τον αριθμό των εισακτέων, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Με την ανακοίνωση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Ιδρύματα διαπιστώσαμε την δυσμενή μεταχείριση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και της Κοζάνης ιδιαίτερα δυναμικών τμημάτων όπως της Λογιστικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Στον αντίποδα υπάρχει ενίσχυση των κεντρικών ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Χαλκίδας.

Όλοι διαπιστώνουμε ότι στη χώρα μας έχει επικρατήσει ένα μοντέλο ανάπτυξης υπερσυγκέντρωσης στο κέντρο (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και υδροκεφαλισμός των κρατικών εξουσιών και δραστηριοτήτων, με αποτέλεσμα να στραγγαλίζεται κάθε διέξοδος ανάπτυξης μοντέλο που όλοι και η κυβέρνηση έχει εκφράσει τη βούλησή της να καταπολεμηθεί, οδηγώντας την χώρα στην ανάπτυξη μέσα από την αποκέντρωση.

Με την απόφασή του Υπουργείου για περιορισμό των εισακτέων στα περιφερειακά ΤΕΙ, στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και δη της Κοζάνης, δυστυχώς αναπαράγεται το ίδιο μοντέλο λειτουργίας και μη ανάπτυξης, που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη σημερινή κατάσταση της χώρας.

Η Κοζάνη ως πρωτεύουσα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, είναι ένα ισχυρό αστικό κέντρο, δεν πρέπει να αποδυναμωθεί και μάλιστα σε μία δύσκολη οικονομικά συγκυρία.

Έχουμε την πεποίθηση ότι θα ανακαλέσετε την απόφαση σας για την μείωση των εισακτέων και θα λάβετε υπ’ όψιν τις προτάσεις της Διεύθυνσης του ΤΕΙ.

Σε περίπτωση που εμείνετε σε αυτή την απόφαση, θα οδηγήσετε την Κοζάνη στον μόνο δρόμο που της απομένει για να συμβάλλει στην προώθηση της αποκέντρωσης και της ανάπτυξης, που δεν είναι άλλος από τη κινητοποίησή της.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου