.

Αναμονή για επίλυση των προβλημάτων από τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Ζερβό για την τοπική κοινωνία χωρίς "εμπόδια"

Η επίσκεψη του κ. Αρθούρου Ζερβού στο λεκανοπέδιο αναμφισβήτητα ήταν μια ιδιαίτερα θετική κίνηση που τελικώς αποτιμάται θετικά. Παρόλες τις αδυναμίες οργανωτικού τύπου, με πρόγραμμα που δεν κοινοποιήθηκε ποτέ ουσιαστικά, έδωσε το στίγμα της απευθείας συνομιλίας με τις περιοχές που φαίνεται να υπάχουν προβλήματα τοπικής κοινωνίας και ΔΕΗ.
Η επίσκεψή του στην Ποντοκώμη σε ένα κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο έδωσε την ευκαιρία να πιάσει το σφυγμό της τοπικής κοινωνίας.
Ωστόσο πρέπει να καταγράψουμε ότι η επίσκεψη του έγινε μετά και από έγγραφο - πρόκληση προς την Τοπική Κονωνία. Το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Με αφορμή "αναρτήσεις στο διαδίκτυο" διαφόρων τοπικών φορέων της περιοχής..." είναι ξεκάθαρο ότι αναφέρεται στις επισημάνσεις μας από το energeiakozani και θα μπορούσε να είναι πιο συγκεκριμένο. Και εμείς ευχαρίστως θα φιλοξενούσαμε την απάντηση της ΔΕΗ σε όσα αναφέρουμε.

Διαπιστώνει ότι "μετά το πρόσφατο έγγραφο της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας"..."Στο χρονικό αυτό σημείο προέκυψαν καθολικές αντιδράσεις, τόσο εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και από διάφορους φορείς με κοινό αίτημα τη συνολική και ταυτόχρονη απαλλοτρίωση των εκτάσεων."
Εδώ θα μας επιτρέψετε να πούμε ότι είτε δεν είναι καλά ενημερωμένοι είτε δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία στο πρόβλημα. Και το δεύτερο είναι πιο επικίνδυνο διότι θα σήμαινε ότι αγνοήθηκαν οι επί διετίας αποφάσεις και τοποθετήσεις των κατοίκων και των θεσμοθετημένων οργάνων. Και εμείς ως τοπική κοινωνία δεν θα τους κάνουμε την χάρη να δημιουργήσουμε προβλήματα στην περιοχή με κινητοποιήσεις, τουλάχιστον μέχρι να εξαντλήσουμε τα όποια τελικά περιθώρια έχουμε...

Και το κυριότερο επισημάναμε ότι εκβιασμούς δεν σηκώνουμε. Εγκαίρως ο γράφων κινητοποίησε και μίλησε για τον επερχόμενο εκβιασμό της τοπικής κοινωνίας. Και τώρα ήρθε η ώρα, σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο, να δείξουμε κατανόηση διότι υπάρχει η νέα μονάδα Πτολεμαϊδα 5! Δηλαδή είναι πλήρως εναρμονισμένο με την ολίσθηση ευθυνών που παρατηρήθηκε για την καθυστέρηση με υπαιτιότητα ΔΕΗ της δημοπράτησης της νέας μονάδας Πτολεμαϊδα 5.

Ευχόμαστε ο κ. Αρθούρος Ζερβός, νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, που είδε τι πραγματικά συμβαίνει, με την άμεση δημοπράτηση της νέας μονάδας να προχωρήσει και στην επίλυση των προβλημάτων. Διότι έδειξε άνθρωπος ιδιαίτερα ειλικρινής και απλός  και αυτό εκτιμήθηκε από την τοπική κοινωνία παρόλο που την έφτασαν στο "απροχώρητο" το προηγούμενο διάστημα. Και οι πληροφορίες μας φαίνεται να είναι ορθές για την ευαισθησία που διαθέτει.
Το πρώτο πρόβλημα που  χρειάζεται λύση είναι της συνολικής απαλλοτρίωσης και όλοι γνωρίζουμε καλά ελληνικά. Και σε αυτό εγκαίρως μιλήσαμε για νομοθετική ρύθμιση αλλά ποτέ δεν κληθήκαμε, τουλάχιστον από τη ΔΕΗ, να διατυπώσουμε τις προτάσεις μας .

Δημήτρης Μαυροματίδης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου